Окупанти й терористи наступають з боку Росії на Новоазовськ, прагнучи йти в бік Маріуполя (КАРТА)

Рада нацбезпеки і оборони України заявляє, що на північ від Новоазовська росіяни та терористи захопили сім населених пунктів.

Це села Маркіне, Ковське, Щербак, Клімкіно, Сєдово-Василівка, Кузнеці, Рози Люксембург, - пише Інсайдер.

Карта місцевості

Також РНБО повідомляє, що із території РФ йдуть масовані артилерійські обстріли населених пунктів Гусельщиково, Сєдове, Обрив та Холодне. Вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил.

У цей час на інших напрямах бойові дії тривають у районі населених пунктів Старобешеве, Оленівка, Мар’їнка, Жданівка, Луганськ, Донецьк та Іловайськ.

"Після учорашніх боїв українські силовики закріпилися на східному рубежі села Безіменне. Траса Новоазовськ - Маріуполь перебуває під нашим контролем", - заявляє РНБО.

Новоазовськ обстрілюється як із боку Росії, так і з захоплених позицій на український території. Проте місто залишається під контролем українських сил.

Змішаними мобільними групами військових, правоохоронців і гвардійців організовано пости на найбільш небезпечних напрямках імовірного руху противника в район Маріуполя. До самого Маріуполя прибули підкріплення Нацгвардії України.

Західні ЗМІ підтверджують обстріли бойовиками Новоазовська. Агентство AFP повідомило, що зранку Новоазовськ обстріляли бойовики. Крім того, українські війська відкривають із Новоазовська вогонь у відповідь.

донеччина тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні