Українські сили в оточенні під Іловайськом, керувати обороною прибув генерал із штабу. Бойовий дух високий, сил достатньо.

Оновлено: 11:48 Семен Семенченко, стверджує, що сил для оборони Іловайська достатньо.

Текст основної новини
Обстановка в Іловайську досить складна, але ніхто не панікує, а мужньо б'ють ворога і чекають допомоги.

Про це у своєму "Фейсбуці" пише главред Цензора Юрій Бутусов.

Він зазначає: "Обстановка в Іловайську. Російські війська, як і раніше, контролюють трасу Старобешеве-Кутейникове. Наші б'ють по них з усіх стволів. Оточення оперативне - тобто перехоплена дорога. Але є багато шляхів як піти пішки. Однак наші війська йти не збираються. тому що при цьому доведеться здати дорогОю ціною взяті позиції, здати стратегічний пункт - Іловайськ, який як молот нависає над донецьким угрупованням російських військ. Доведеться залишити техніку.

В оточені частини відразу після того, як росіяни замкнули "кільце", приїхав командувач сектором "Б" генерал-лейтенант Руслан Хомчак. Він не збирається залишати війська і відходити без наказу. Тому управління всіма підрозділами в "котлі" зберігається тверде, паніки серед бійців і командирів немає. Ніхто не ниє, і у переважної більшості настрій бойовий.
Зберігається зв'язок з оточеними частинами. Але боротьба в Іловайську триває. Ні апатії і приреченості - бійці шукають можливості знищити ворога".

"Противник припинив прямі атаки на наші війська - занадто високі втрати понесли російські найманці. Однак триває постійний обстріл з гаубиць, мінометів, реактивних систем залпового вогню. За допомогою безпілотних розвідників, оснащених тепловізійними камерами, противник б'є по наших позиціях і вдень і вночі" - пише Бутусов.

Він підкреслює: "Чи йде допомога? Зрозуміло. Разом з підрозділами 3-го батальйону Нацгвардії "Донбас" і 51-ї волинської бригади, під Іловайськом зосереджені підрозділи з Дніпропетровської області. Треба відзначити, що серйозне ставлення до ситуації виявляє Київ".

"Тримайтеся, герої. Ми вас не залишимо. Я теж поїду туди як військовий кореспондент", - резюмує Бутусов.

герої АТО

Знак гривні
Знак гривні