КМДА й мерія запевняють, що відкрили публічний доступ до документів

Документи, що надійшли до Київської адміністрації та створені в процесі діяльності, будуть оприлюднені в системі обліку публічної інформації та доступні для завантаження користувачами сайту.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє прес-служба мерії.

"Щоб запобігти можливим DDOS-атакам, завантажити документи можуть лише зареєстровані користувачі, а реєстрація на сайті КМДА доступна кожному", – сказав чиновник.

Він додав, що завантаженню не підлягають лише ті документи, які містять конфіденційну інформацію, зокрема, персональні дані осіб.

"Такі документи можна отримати, звернувшись із відповідним запитом. Вони будуть надані після вилучення з них інформації з обмеженим доступом", - наголосив Бондаренко.

Щоб завантажити документ, необхідно зареєструватися в Системі обліку публічної інформації на офіційному сайті Київської адміністрації, а потім перейти за посиланням "Публічна інформація".

"Забезпечивши громадянам доступ до всіх документів, столична влада демонструє прозорість і готовність працювати за європейськими принципами відкритості та доступності", - підсумував керівник апарату КМДА.

Як відомо, раніше громадяни повідомляли, що мерія закрила доступ до інформації зареєстрованим користувачам.

Також журналіст Наталая Соколенко повідомила, що Київрада та Київська адміністрація зачинили двері для киян. Заборонив пускати громадян у мерію перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Згодом у мерії виправдовувалися, що закрили двері для громадян через "збій у роботі служби охорони адміністрації" і запевнили, що мерія відкрита для всіх.

київ

Знак гривні
Знак гривні