В Луганськ увійшла колона російських військових?

Оновлено. Станом на 20.08, 14:00, доказів існування такої колони не виявлено.

До Луганська увійшла колона російської військової техніки. Про це із зони АТО повідомляє журналістка Громадського з посиланням на керівництво бойових підрозділів, що перебувають на передовій.

Мова йде про батальйонно-тактичну групу - 150 одиниць бойової техніки, у тому числі танки та "Гради". У складі колони – 1200 військових у російській військовій формі без російських шевронів, повідомляє журналістка з посиланням на джерела.

Колона наразі знаходиться на вулиці 30 років Перемоги в Луганську (КАРТА). Відомо, що російська військова техніка зайшла на територію України 3 дні тому, але відразу у Луганськ не входила.

Згідно наявної інформації, колона базувались біля Сіверського Донця. Вчора з Піонерського увійшла в Миколаївку, далі – у Луганськ.

Командувач АТО в Луганські області Ігор Воронченко телефоном Громадському підтвердив інформацію про те, що на Луганщині перебуває колона російської військової техніки.

«3 дні тому колону ЗС Росії зайшла на територію України. Це 1200 осіб, ймовірно, військовослужбовці РФ, 150 одиниць бронетехніки – в тому числі танки та «Гради»», - сказав він.

Те саме підтвердив і Тимчук з інформаційного опору:

До околиць Луганська прорвалося кілька десятків одиниць військової техніки, у тому числі 40 одиниць важкої бронетехніки. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«На жаль, підтверджується той факт, що сьогодні в Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина – увійшла на Донбас з території РФ сьогодні», - написав він.

Також Тимчук повідомив, що всього в околиці Луганська прорвалося кілька десятків одиниць техніки, з яких до 40 – важка бронетехніка. Частина цієї колони увійшла в місто.

Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блокпостів і опорних пунктів сил АТО – ми на даний момент сказати не можемо, написав експерт.

Нагадаємо, перед тим сили АТО могли відбити Луганськ:

Сили АТО вдень уже вели бої з бойовиками в центрі Луганська. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Сили АТО ведуть бої в центрі Луганська! З Божою допомогою, до перемоги», - написав він.

Вчора повідомлялося, що українські силовики відбили у бойовиків частину Луганська та звільнили міліцейський райвідділ. Речник РНБО Андрій Лисенко зазначав, що Луганськ майже повністю оточений і триває операція з його звільнення.

Водночас, є скептики: Інформація про російську військову техніку, яка увійшла у Луганськ – експеримент інформаційної війни. Про це повідомляє донецьке видання «ОстроВ» з посиланням на джерела, близькі до батальйону «Айдар».

Джерело «Острова» заявляє, що масовано 19 серпня бронетхніка в Луганськ не входила.

«На самом деле бои в Луганске продолжаются. Сегодня украинские военные доходили до перекрестка улиц Советская – Оборонная», – каже джерело.

луганщина тероризм росія АТО

Знак гривні
Знак гривні