Росія заарештувала командирів 72-ї бригади, а бійців шантажує ФСБ

Командир 1 батальйону 72й бригади й четверо офіцерів цього ж військового підрозділу, узяті під варту й перебувають у СІЗО м. Донецьк Ростовської області.

Про це написав у своєму Facebook журналіст Роман Бочкала. Його цитує УП.

Українських військових у Росії обвинувачують у порушенні ст. 356 кримінального кодексу РФ – "застосування заборонених засобів і методів ведення бою".

"Санкція даної статті припускає тюремне ув'язнення строком до 20 років", - додав він.

Бійців намагаються шантажувати, щоб вони дали свідчення проти свого командування, проти України.

У той же час прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковский повідомив, що бійців 72-ої бригади кілька днів намагалися схилити до того, щоб вони зізналися, що вели обстріл у бік російської території.

"Вранці у четвер приїхала поліція й забрала їх у відділок з обвинуваченням, що нібито вони вели вогонь у бік російської території", - сказав Дмитрашковський.

"Підкреслюємо, що українці не вели вогонь у бік Російської федерації. Це робили терористи", - додав він.

Раніше командир 72-ой механізованої бригади Андрій Грищенко заявив, що українських військових, які через артобстріл змушені були перейти кордон з Росією, намагається завербувати російське ФСБ, вони оголосили голодування.

"ФСБ намагалася перетягнути їх на свій бік. Їх не відпускають четверту добу, і вони оголосили голодовку", - відзначає Грищенко.

Оцінюючи вчинок своїх солдат, Грищенко сказав, що у нього "двоякі почуття, тому що ці бійці протягом двох місяців нормально воювали, мужньо і домоглися нормальних результатів. З одного боку я їх звинувачую, а з іншого знаю, як вони воювали. Дуже велика кримінальна відповідальність лежить на командирах, які прийняли таке рішення", - зазначив Грищенко.

армія АТО

Знак гривні
Знак гривні