Українським військовим допомагає відступати через територію Росії ОБСЄ

За період від першого до четвертого серпня в Росію з території України відступили 449 українських військових, яким в цьому допомагали спостерігачі ОБСЄ.

Протягом 1-2 серпня місія спостерігачів ОБСЄ отримала дзвінки від офіцерів 72-ї механізованої піхотної бригади, які розповіли, що близько 600 українських військових були оточені сепаратистами і залишилися без боєприпасів, палива та продовольства", - йдеться в звіті ОБСЄ.

Домовитися з бойовиками про отримання коридору для виходу українським військовим не вдалося, і вони звернулися до представників ОБСЄ. Військові просили надати їм можливість відійти до россійского пункту пропуску "Гуково" і "переконати їх керівників в Міноборони України погодитися на цей варіант".

"2 серпня 12 військових 72 бригади перетнули кордон через пункт пропуску Гуково о 22 годині", - йдеться в повідомленні.

За даними ОБСЄ, ці військові за сприяння РФ повернулися в Україну в ніч з 3 на 4 серпня.

4 серпня "в загальному 437 військових (у тому числі 147 прикордонників) перейшли в РФ добре організованими групами по 100 осіб".

Вдень 4 серпня спостерігачі зустрілися з начальником пункту "Гуково", який повідомив, що 192 військових вже повернулися в Україну, а решта - вирушать пізніше.

армія обсє

Знак гривні
Знак гривні