The Independent: Існує таємний пакт Путіна-Меркель щодо України

Джерела з оточення німецького канцлера повідомляють про таємні домовленості між Берліном і Москвою.

Згідно ним, за міжнародне визнання анексії Криму Кремль перестане підтримувати війну на Донбасі. За відмову Петра Порошенко від НАТО Володимир Путін обіцяє "пробачити" Україні торговельні відносини з Євросоюзом.

Джерело з оточення федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель повідомило британському виданню The Independent про таємні домовленості між німецькою стороною і президентом РФ.

Про це пише Хартія97.

"Мирний план Меркель" передбачає визнання міжнародним співтовариством анексії Росією українського Криму, у відповідь на що Кремль припинить фінансову та військову підтримку бойовиків на Донбасі. Згідно з домовленостями, президент України Петро Порошенко відмовиться від вступу в НАТО, а Путін не буде втручатися в торговельні відносини України з Євросоюзом.

Другорядна частина плану забезпечує українській стороні довгостроковий контракт з російським "Газпромом" на майбутнє з заздалегідь обумовленими цінами. Росія поверне Україні фінансовий пакет у розмірі мільярда доларів за втрату орендної плати за дислокацію флотів РФ в Криму та в порту Севастополя на березі Чорного моря.

Джерела стверджують, що договір стане знову актуальним, як тільки розслідування несподіваної для політичних лідерів аварії Boeing 777 закінчиться з "задовільними" результатами.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала прийняте у вівторок послами країн-членів ЄС в Брюсселі рішення про введення проти Росії економічних санкцій. За її словами, тепер від російського керівництва залежить, чи буде обрано шлях деескалації або співробітництва. ЄС може в майбутньому переглянути своє рішення, але для цього очікує від Москви "додаткових кроків", зазначила Меркель.

29 липня Європейський Союз схвалив новий пакет санкцій проти РФ у зв'язку з конфліктом на сході України.

крим меркель путін

Знак гривні
Знак гривні