Як залякують та принижують українців у Збройних силах РФ (ВІДЕО)

Кримський військовий, який перейшов на бік України, розповів про приниження та залякування російськими командирами українців, які вступили на службу до Збройних сил РФ, повідомляє Insider.

Відеорозповідь контрактника Збройних Сил України Редвана Менборієва оприлюднив прес-центр Служби безпеки України.

Зазначено, що військовослужбовець після анексії Автономної Республіки Крим змушений був залишитися на півострові служити в російській армії, однак згодом вирішив повернутися на материк і взяти участь у бойових діях проти терористів на боці українських військ у зоні антитерористичної операції.

За його словами, він залишив місце служби на знак протесту проти агресії Росії стосовно сусідньої держави.

Кримчанин розповів про приниження та залякування командирами українців, які вступили на службу до ЗС Росії.

Зокрема колишнім українським військовим забороняється виїжджати з окупованої території протягом 3-х років, їхня зарплатня набагато нижча за росіян. Проукраїнськи налаштованим воякам погрожували вигнати з армії або "заслати" для проходження подальшої служби у віддалені гарнізони РФ.

Менборієв засвідчив, що з боку російського командування щодня проводилась антиукраїнська агітація – події в Україні подавалися у викривленому вигляді, принижувалася честь і гідність українського народу.

"Я категорично не приймаю політику керівництва Росії стосовно України. Я вирішив припинити службу в армії, яка окупувала частину території моєї Батьківщини, і готовий боротися з терористами на Донеччині і Луганщині, яким надається підтримка з боку РФ", – заявив він.

армія крим росія

Знак гривні
Знак гривні