Пишіть листи українським полоненим в Росії (АДРЕСИ)

Активісти закликають усіх підключатися до кампанії з написання листів підтримки “українським полоненим” в Росії: Надії Савченко, Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Генадію Афанасєву, Олексію Чорнію, Юрію Яценку, Богдану Яричевському, Євгену Агаркову.

Ці восьмеро людей саме зараз мають відчувати, що Україна - поруч. І листи, які посильні кожному з нас, - чудовий спосіб просигналізувати про нашу підтримку.

Змушені нагадати, що маємо справу з пенітенціарною системою авторитарної держави, тому, аби листи таки дійшли до адресатів та не стали додатковим "аргументом" для ФСБ, потрібно дотримуватися кількох простих правил та звернути увагу на поради досвідчених людей.

1. Телеграми доходять в кілька разів швидше за листи (враховуючи швидкість пошти Росії) і коштують зовсім недорого.

2. Усі листи проходять цензуру, тобто розкриваються, проглядаються і контролюються. Варто мати це на увазі.

3. Листи краще писати російською або українською мовою. Хоча останній варіант також ризикований. Є небезпека, що листи написані будь-якою з мов, окрім російської, не дійдуть до адресатів. Особливо це стосується листів, де використана латиниця.

4. У листах не варто вказувати якусь шифровку, ненормативну лексику, якісь умовності, погрози чи образи, дані, що становлять державну або службову таємницю, інакше людина просто не отримає цього листа.

Адреси утримання “українських полонених”

Надія Савченко - викрадена офіцер-льотчиця, брала участь в антитеротистичній операції на Сході України. Затримана бойовиками, незаконно вивезена в Росію.

АДРЕСА: 394045, г. Воронеж, ул. Антокольского, д.6, СИЗО №3.

Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Генадій Афанасєв, Олексій Чорній (“Справа кримчан”) - у період із 8 по 10 травня вони були затримані російськими спецслужбами в Криму, а 24 травня 2014 етаповані до Москви, в Лефортово, де їм пред'явили звинувачення в організації та участі у терористичному акті) -

АДРЕСА: 111250, г. Москва ул. Лефортовский Вал, 5, СИЗО Лефортово.

Юрій Яценко, Богдан Яричевський - “Справа львів’ян” - затримані представниками правоохоронних органів РФ в м. Обоянь, Курської області, під час рейду по перевірці докуменів в готелі, де вони зупинились. 8 травня суд визнав їх винними в порушенні правил в’їзду або режимі перебування в Російські Федерації. Свою вину вони визнали, штраф оплатили, проте, їх продовжуть утримувати, допитувати, та, до набуття міжнародного розголосу справі, катували.

АДРЕСА: 307211, Курская область, Октябрьский район, Большедолженковский сельский совет, д.Авдеева, д.75 «Специальное учреждение УФМС России по Курской области для содержания иностранных граждан и лиц без гражданства, подлежащих административному выдворению за пределы Российской Федерации в форме принудительного выдворения за пределы Российской Федерации, депортации или реадмиссии».

Євген Агарков - журналіст, якого затримали 18 липня у Воронежі (Росія) і наразі тримають в міграційному ізоляторі. Він приїхав в Росію по справі Надії Савченко. Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності, оштрафували на 2000 гривень і відправили в міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка.

АДРЕСА: 396446, Воронежская область, Павловский район, с. Елизаветовка, проспект Революции, д. 2-А, Специальное учреждение Федеральной миграционной службы для иностранных граждан и лиц без гражданства.

Ці восьмеро дуже потребують нашої з вами моральної підтримки!
Пишіть листи!

полонені самоорганізація солідарність росія

Знак гривні
Знак гривні