Полонений терорист визнав: Буки у них є, Боїнг збили вони (ВІДЕО)

Батальйон «Дніпро-1» взяв у полон бойовика, який в ході допиту підтвердив, що 17 липня пасажирський лайнер був збитий терористами з комплексу «Бук», завезеного з Російської Федерації.

Відео допиту оприлюднила прес-служба батальйону «Дніпро-1».

Бук у Сніжному 17 липня

Терорист здався після тривалого бою в ході операції зі знешкодження групи ДНР «Оплот спецназ» 18 липня в околицях Маріуполя. Ще четверо бойовиків були ліквідовані під час перестрілки.

На допиті полонений розповів, що він коригував обстріл блокпостів. Так, бойовики прокладали собі дорогу в Маріуполь, щоб завдати удару по місту, а також розчищали дорогу до російського кордону, щоб безперешкодно приймати зброю з боку РФ.

Зокрема, ця група з ручних гранатометів і мінометів розстріляла пост радіолокації, який стежив за пересуванням суден в Азовському морі. Таким чином, бойовики відкрили собі прохід по морю на українсько-російському кордоні в прибережній зоні.

У разі вдалого прориву бойовиків з Донецька могло бути завдано удару по Маріуполю з подальшим виходом армії бойовиків в Запорізьку область.

Від діяльності групи за весь період в цілому загинуло близько 50 українських силовиків.

У ході допиту була отримана цінна інформація про постачання зброї бойовикам і причетності до цього високопоставлених донецьких чиновників. Під час допиту полонений бойовик обмовився про наявність у терористів важкої військової техніки російського виробництва, яка вже знаходиться на території України.

У тому числі - комплексу «Бук», яким і був збитий пасажирський літак малайзійських авіаліній "Боїнг-747" над ділянкою території Донецької області, яка контролюється російськими найманцями-терористами.
Полонений бойовик розповів:

«З приводу збитого літака, я можу точно підтвердити, що постріл робився з боку ДНР саме «Буком», тому що в ДНР є ці «Буки».

Він заявив, що зброя поставляється з боку Російської Федерації, а в телефонній розмові один з лідерів ДНР підтвердив йому, що станом на 15-16 липня в бойовиків були на озброєнні два російських комплекси «Бук».

Полонений бойовик переданий співробітникам СБУ для подальшого розслідування.

донеччина тероризм

Знак гривні
Знак гривні