ЄС закликає Україну нарешті ратифікувати асоціацію

Європейська Рада в своєму рішенні, прийнятому в середу, 16 липня, в Брюсселі наголосила на важливості питання ратифікації Києвом угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Як пише Німецька хвиля, лише з моменту ратифікації Україною стає можливим тимчасове застосування положень угоди. Таке тимчасове застосування необхідно, оскільки остаточна ратифікація всіма 28 країнами ЄС може затягнутись на роки.

Активісти підозрюють щось нехороше і вимагають ратифікації угоди з ЄС негайно

Учасники саміту ЄС також підтримали проведення тристоронніх консультацій на рівні міністрів між Україною, ЄС та Росією щодо імплементації угоди про асоціацію, які відбулися минулої п’ятниці, 11 липня.

Як наголошується в рішенні, Європейська Рада, окрім цього, підтримує запровадження консультаційного механізму задля вивчення потенційних труднощів, які можуть виникнути під час втілення в життя угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Зокрема, ідеться про можливі проблемні питання функціонування зони вільної торгівлі між країнами СНД, куди також входить Україна.

Створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною є одним із основних пунктів угоди між Києвом та Брюсселем, підписаної наприкінці червня.

україна Європа

Знак гривні
Знак гривні