Бійці: ГРАДами стріляють з території Росії (КАРТА, ВІДЕО)

Бійці 72-ої механізованої бригади, які тримають оборону в районі кордону з Росією в Луганській області, просять допомоги.

Про це "Українській правді" 16 липня повідомив боєць бригади Дмитро, який перебуває на місці подій.

"... з боку Росії полетіли "Гради" убік розташування першого батальйону, приблизно в районі Краснопартизанська", - сказав він.

ГРАДами стріляють по Червонопартизанську з боку Гуково

"Якщо "Гради", значить тепер будемо чекати міномета. Нас просто розстрілюють як мішень. Нас ніхто не підтримує. У нас, виходить, в армії немає ні авіації, ні артилерії. нам кажуть просто окопуватися й чекати щоночі", - поскаржився Дмитро.

Він також розповів, що його рота була змушена відійти.
"Ми просили, змінити позицію й відійти, але комбат заявив, що ми стоїмо на місці. Наказ відступати прийшов тільки тоді, коли полягли людей 15-20", - сказав він.

"Моя рота зараз вимушено перебуває в нульовій зоні між Україною й Росією. Ми відійшли, тому що раніше нас там лупили. Це триває близько тижня. Нас так відстрілюють. А командир бригади в пресі заявляє, що все добре, що допомога є. Хоча в нас навіть води немає", - обурився Дмитро.
"Щоночі йде обстріл Градами. Спочатку пролітає безпилотник-розвідник, він засікає територію. А потім по цих позиціях іде обстріл. Це не війна піхоти, ми навіть не бачимо реального супротивника", - сказав він.

"А тільки що над нами літав безпилотник, значить треба чекати удару. Якщо вони насміляться навіть тут бомбити, то я не знаю…" – додав він
За словами Дмитра, стріляють не тільки з боку Росії, а й з боку сепаратистів. "Вони теж Градами б'ють, і сучасними установками ПТУР з лазерним наведенням", - сказав Дмитро.

Він уточнив, що вся 72-я бригада розкинута по території в районі кордону.
Подібна ситуація й з 79-ою бригадою, яка перебуває біля Ізварино. Їх обстрілюють із градів і мінометів й руйнують переправу.

"Якщо переправу зруйнують, солдати не виживуть", - повідомила Громадському телефоном сестра одного з бійців 79-ої аеромобільної бригади.

"В 79-ої бригади одна гармата 1962 року випуску і їм ще підвезли дві зенітки. Це все, чим вони можуть відстрілюватись", - додала вона.
"Українська правда" намагається отримати коментар в АТЦ.

Водночас, волонтер Богдан Буткевич пише:

Скажу ось що, бо маю чітку інформацію з перевірених джерел:

1) Українські військові нікуди й ніде не відступають. Так, ведуть дуже важкі, кровопролитні бої в районах Маринівка-Савур-Могила, Ізварино, Краснодона, Луганська. Так, є втрати. Однак ніякого котла, оточення, "всьо пропало", "завтра російські танки будуть в Дніпропетровську" й близько нема. "Сєпари" активізувалися, бо російські радники чітко пояснили дебілам, що ще пару днів наступу наших військових під Луганськом - і їх фронт рухне. Тож, вони кидають зараз в бій все, що є. Але перевага й матеріальна, й людська, й моральна - на нашому боці.

2) Російські офіційні війська кордон НЕ ПЕРЕТИНАЛИ. Так, постійно баражують поруч, так постійно ведуться бандитські обстріли наших наступаючих частин, так, фактично, намагаються зробити без оголошення "безполітну зону" біля кордону. Так, постійно йдуть спроби перекинути колони з Росії. Однак наша авіація досить успішно працює по ним ще з вечора минулого дня.

3) У переважної більшості панічних відомостей ростуть ноги з рашкінських агітвкидань, які мають на меті посіяти паніку та недовіру не стільки у лавах самих ЗСУ (хлопцям вже давно пох, що там гавкають кацапи), скільки якраз в тилу - серед їх родин, хомячків, журналістів. Які мають запустити потужну антивоєнну хвилю і збити наступ наши військ. наприклад, деза про відступ українських військ під Луганськом, про знищення 4 бригад й сотні загиблих. Тому - ЗАСПОКОЙТЕСЯ І ПЕРЕСТАНЬТЕ НАКРУЧУВАТИ СЕБЕ І ВСІХ ОТОЧУЮЧИХ! Ніхто не обіцяв, що буде легко. Це - війна. Якщо ми будемо реагувати так на кожне вкидання та невдачу - нам ніколи її не виграти. Найбільше, що зараз треба - витримка та терпіння.

4) Всім, хто не може сидіти на місці - прямо зараз йдіть і допомагайте волонтерам.

війна тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні