Терористи пробують іти в контрнаступ, а українські війська затиснені з двох сторін

Біля пункту перетину кордону Маринівка в середу станом на 14:00 іде бій.

Про це повідомляє BBC Україна з посиланням на співрозмовника, який знаходиться на місці подій, передає "Українська правда".

Пункт, який контролюють українські сили, атакують 10 танків, п'ять БТР і до 200 людей. Серед українських силовиків є двоє загиблих.

Раніше прес-служба Нацгвардії повідомила про те, що в середу о п'ятій ранку сепаратисти почали "масований наступ" на сили Нацгвардії під Маринівкою.

Сепаратисти обстріляли блокпост силовиків з танків і мінометів. Перший наступ силовики відбили, але бойовики відступили до села Степанівка і далі ведуть вогонь по позиціях АТО, сказано в повідомленні.

Тим часом журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов закликає ЗМІ та користувачів соцмереж не називати ситуацію, в яку потрапили українські частини поблизу кордону з Росією, "оточенням".

"Прошу всіх припинити писати про "оточення". Немає ніякого оточення, прошу зрозуміти. По кількох наших частинах, які найближче підійшли до кордонів Росії, ведуть вогонь диверсійні групи, і коригувальники наводять артилерійський вогонь російських батарей. Це важко. Це страшно. Але це не оточення. Це вогневі нальоти і "беспокоящий" вогонь. Лінії фронту як такої не існує. Противник контролює населені пункти, які є операційними базами малих груп і підрозділів", - пише журналіст на своїй сторінці в Facebook, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, якби українські війська могли діяти маневренно, і мали б на меті пошуково-ударні дії у своїх зонах, - ефективність застосування артилерії була б мінімальною.

"Проблема в тому, що для масштабної маневреної війни наші війська не готові - для цього потрібно ефективне управління, логістика та постачання. У будь-якому разі тактика дій повинна бути наступальною. Погано підготовлені війська не можуть сидіти в обороні. Необхідна реорганізація системи управління - тактиці дій російських військ треба протиставити контрзаходи. Головна мета - мінімізувати свої втрати. Ще раз підкреслю - панікою, звинуваченнями всіх і вся, ситуацію не зміниш. Тільки дії, не просто слова. слова, які можуть стати маленькими рішеннями вже завтра-післязавтра", - закликає Бутусов.

Знак гривні
Знак гривні