Ми два місяці сиділи в погрібах. Життя після ДНР. Руїни (ФОТО, ВІДЕО)

Журналісти знімають репортажі про те, як люди намагаються відновити звичний і мирний спосіб життя після звільнення від бойовиків: цього разу в вони побували в Семенівці і Миколаївці - як виглядають селища після двох місяців бойових дій і про те, що думають люди і як жити далі. Про це пише Цензор із посиланням на Громадське.

Розташована впритул до Слов'янська Семенівка постраждала найбільше. Обстріли тут почалися в травні і тривали до останнього. Тут і досі немає світла і води, але ті, хто не має іншого притулку, живуть у напівзруйнованих будинках.

У «перші дні миру», як тут називають завершення обстрілів, приїжджали військовослужбовці. Радили не ходити по городах, там де висока трава, щоб не наступити на міну.

На асфальті снаряди помітити легше. Їх чимало позастрявало на дорогах. Про те, що десь на центральній площі Слов'янська можуть видавати продукти, жителі Семенівки не знають.

«Ми два місяці в льохах сиділи. Я в Полтаву дзвонила, а мені родичі кажуть «що ви таке розказуєте, вас всіх вивезли». Можливо, якби знали, що ніхто нас не вивозив, що ми тут - не били б так сильно. Ніхто не говорив їхати. Ми бігали і ховалися в сусідній Миколаївці, але й там почалися обстріли. Ми тут посередині сидимо, а вони з обох боків грають - «бах-бах». Ті в місто потрапили, інші в завод. І так два місяці», - розповідають місцеві жителі.

донеччина криза тероризм АТО

Знак гривні
Знак гривні