Милий збіг: резонансні результати перевірки Roshen скасували, податківці ходять на допити (ВІДЕО)

Після інавгурації Порошенка податківці, які цікавилися сплатою податків нинішнім Президентом, "під статтею" ходять у прокуратуру на допити.

Податківці скасували результати перевірок підприємств кондитерської корпорації Президента України Петра Порошенка. Протягом 2013 -- початку 2014 років тривали масштабні податкові перевірки структур групи «Roshen». За їхніми результатами компаніям Порошенка донарахували понад 100 млн грн податків та штрафних санкцій.

Крім того, було відкрито 23 кримінальних провадження. Як з'ясували журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші», посадових осіб підприємств групи Roshen підозрювали в ухилянні від сплати податків.

Цю інформацію підтвердив Микола Голомша, колишній перший заступник Генерального прокурора України.

«Було організовано 44 перевірки по 22-х підприємствах корпорації Roshen. За наслідками було донараховано до бюджету платежів на сумму 118 млн., навіть трішечкі більше, -- повідомив Микола Голомша. -- Було внесено до реєстру досудових розслідувань 23 кримінальних провадження».

У корпорації Roshen «Нашим грошам» розповіли, що сума донарахувань до бюджету за перевірками, що відбулися протягом 2013 року, становила близько 110 млн. грн. Втім зарваз бізнес-сруктурам Порошенка не доведеться платити ці кошти державі.

податки порошенко

Знак гривні
Знак гривні