Журналіст і оператор Громадського в полоні сепаратистів

Журналістку «Громадського телебачення» Настю Станко та оператора, імені якого наразі не наводять, узяли в полон представники збройного проросійського угруповання «Луганська народна республіка», повідомив телеканал у ніч на вівторок.

За повідомленням, їх полонили в понеділок увечері. Офіційних заяв із боку представників «ЛНР» із приводу інциденту ще не було.

Телеканал заявляє, що, за непідтвердженими даними, журналістів незаконно затримали в Луганській області під час виконання професійних обов'язків, і вони наразі перебувають у Луганську в підвалі однієї з будівель у центрі міста.

Колектив «Громадського телебачення» дуже стурбований захопленням журналістів і закликає тих, хто утримує Настю Станко та оператора, надати інформацію про цю ситуацію, про стан їхнього здоров’я та умови, за яких журналісти будуть відпущені на свободу, мовиться в повідомленні.

У перебігу нинішнього протистояння України з сепаратистами Настю Станко вже затримували в середині червня прикордонники Росії, звинувативши її в «незаконному перетині кордону» і врешті оштрафувавши за це. Це сталося в селищі Мілове Луганської області, що лежить безпосередньо на кордоні і з російського боку продовжується вже як Чортково Ростовської області. Лінія кордону там у багатьох місцях ніяк не позначена.

У Луганську і ще на частині території Луганської області діють підтримувані Росією збройні проросійські сепаратисти з угруповання, яке вони називають «Луганська народна республіка». Так само на частині сусідньої Донецької області теж діють схожі угруповання сепаратистів, декотрі з яких користуються назвою «Донецька народна республіка». В Україні вони визнані терористичними організаціями. В Організації з безпеки і співпраці в Європі та в інших правозахисних об’єднаннях уже не раз висловлювали глибоке занепокоєння з приводу переслідувань і затримань терористами журналістів і порушень їхніх прав.

преса луганщина тероризм змі

Знак гривні
Знак гривні