Таке перемир'я: Під Слов'янськом загинули наші вояки, у Червонопартизанську пункт АТО обстріляли з мінометів

За непідтвердженою інформацією в результаті атаки терористів на блокпост №1 під Словя’нськом загинуло кілька десятків людей.

Про це INSIDER повідомляє джерело серед активістів, що допомагають армії.

За словами, співрозмовника, український блокпост був атакований танками сепаратистів, яких налічувалося близько десяти.

В свою чергу керівник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук повідомляє, що наразі десантникам в результаті бою все ж вдалося повернуто блокпост №1 під контроль сил АТО.

Крім того, "За останні три години терористи вчинили ряд нападів на позиції сил АТО. З автоматичних гранатометів АГС-17 і гранатометів РПГ був обстріляний блокпост № 3 під Слов'янськом. Втрат серед силовиків немає. З 16:45 протягом півтори години терористи обстрілювали блокпост сил АТО на перетині доріг на Слов'янськ та Красний Лиман. Обстріл вівся з мінометів. Поранено 2 військовослужбовців ", - повідомляє керівник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук у Facebook.

А на Луганщині терористи провели мінометний обстріл опорного пункту сил антитерористичної операції в Луганській області.

"Близько полудня в районі населеного пункту Червонопартизанськ Луганської області терористами був проведений мінометний обстріл опорного пункту наших захисників. Жертв серед наших військовослужбовців немає", - повідомляють з посиланням на речника РНБО Андрія Лисенко Українські новини.

Бойовики "ДНР" заявляють, що повноцінні переговори з українською владою можливі тільки в разі виведення за межі Донецької і Луганської областей спецбатальйонів, Нацгвардії і так званих загонів "Правого сектора".

"Ми до цих переговорів приступимо тоді, коли хоча б формування "Правого сектора", - я маю на увазі всі спецбатальйону - "Дніпро", "Донбас", там їх багато, - а також всі формування Національної гвардії, спецпідрозділу МВС були б виведені за територію Донецької та Луганської народних республік", - цитує одного з керівників терористів Олександра Бородая Інтерфакс-Україна.

Лише після виконання цих вимог бойовики готові сісти за стіл мирних переговорів.

донеччина АТО

Знак гривні
Знак гривні