Поки Порошенко думає продовжувати перемир’я - бойовики напали на блок-пост і вбили 4 силовиків

Президент Петро Порошенко заявив, що ще не прийнято рішення про те, чи продовжувати режим припинення вогню на Донбасі.

На брифінгу президента України у Брюсселі журналіст зазначив, що у висновках ЄС з’явилася вимога досягнути рішень до 30 червня, і запитав, чи означає це, що до цього часу буде продовжено припинення вогню – і Порошенко, якого цитує УП, відповів:

"Це рішення буде прийнято мною по поверненні в Україну. Після проведення необхідних консультацій з міністром оборони, командувачем Національної гвардії, міністром внутрішніх справ, начальником Генерального штабу (ЗСУ) та іншими членами Ради національної безпеки й оборони".

"Але, безумовно, оскільки спливає час припинення вогню о 22 годині сьогодні, це рішення буде прийнято сьогодні", - заявив Порошенко.

Тим часом бойовики напали на блок-пост українських силовиків під Слов’янськом. Атака була добре спланована. Нападали з кількох боків водночас.

Про це повідомляє в Facebook експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець, якого цитує Цензор.

За його інформацією, блок-пост атакували одночасно з трьох сторін.

"На жаль, дійсно загинув не 1 військовослужбовець, а як мінімум 4 людини ... за одними даними 7 осіб поранено, за іншими 5 ... Терористи дійсно застосували танки, як мінімум 1 з них знищений (але цифра 8, яка фігурує в різноманітних повідомленнях і звітах ... викликає великі сумніви). В ході бою, була застосована артилерія ", - пише експерт.

За його словами, після захоплення блок-посту почала працювати спеціальна трофейна команда терористів і велася оперативна зйомка.

"Після збору трофеїв терористи начебто відійшли. Ними було знищено як мінімум два українських БТР-80 і ПТРК. Їм дістався міномет та декілька ящиків із боєприпасами", - повідомляє експерт.

донеччина АТО тероризм порошенко

Знак гривні
Знак гривні