Тимошенко підтримає воєнний стан на Донбасі

Якщо до кінця сьогоднішнього дня Росія не приєднається до мирних ініціатив української влади, на сході треба запроваджувати воєнний стан і завершувати антитерористичну операцію.

Про сьогодні на прес-конференції сказала лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

За її словами, за останній тиждень, не дивлячись на перемир'я, Росія суттєво посила свій військовий контингент на сході України. «Завезли ще додаткову важку бронетехніку. Навіть сьогодні вночі терористи знову атакувати Слов’янськ, Крамоторськ і Донецьк», - поінформувала Тимошенко.

Вона нагадала, що сьогодні спливає термін перемир’я, але Росія так і не підтримала його і не скористалася цим шансом. «Ще до 22 години є шанс, і ми будемо сподіватися, що все ж таки Росія дасть нам мир і спокій», - сказала лідер «Батьківщини».

«Якщо ж цього не відбудеться, треба діяти рішуче. Я переконана, що зараз після завершення перемир’я на частині Луганської та Донецької областей частині треба вводити воєнний стан», - вважає вона.

Тимошенко заявила, що якщо президент внесе відповідну пропозицію в парламент, то «Батьківщина» одностайно її підтримає.

«Я абсолютно поділяю виловлювання Петра Порошенка, що АТО треба проводити не місяцями, а закінчити за дві години. І саме цього ми очікуємо. Росія не підтримала мирні ініціативи, але я впевнена що Україна сильна і зможе з цим впоратися», - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні о 10:00 сплив термін одностороннього припинення вогню українськими силовиками.

Вчора президент Петро Порошенко заявив, що якщо терористи не приєднаються до ключових моментів мирного плану, то він прийме «важливе рішення».

донбас тимошенко АТО

Знак гривні
Знак гривні