ТОП-10 маніпуляцій російських ЗМІ та соціальних мереж про Україну (ФОТО)

Російська пропаганда продовжує тішити громадськість відвертим маніпулюванням і перекручуванням фактів про події в Україні.

Підбірку свіжої брехні російських ЗМІ та соціальних мереж зробили на Радіо Свобода:

1. Кадр з російсько-білоруського кінофільму "Брестська фортеця" (2010 р.) використаний як доказ "злочинів" української армії в Донбасі.

2. Телеканал "Мир 24" на своїй сторінці у "Фейсбуці" видав біженців з Косово в 1999 р. за біженців з України в 2014-му. Зараз ця фотографія видалена. Ще раніше цю фотографію використовував сайт журналу "Внешнеэкономические связи России".

3. Російський актор Іван Охлобистін видав гей-парад в Сан-Франциско за святкові гуляння з приводу виборів мера Києва.

4. Фотографія 1992 з Боснії: боєць сербських "Тигрів" добиває на вулиці поранених боснійців. Подається під гаслом "Врятувати Донбас від української армії".

5. Фотошоп допоміг перенести "Донецьку народну республіку" в космос.

6. Жінка, яка звернулася до Путіна після того, як її син був убитий проросійськими сепаратистами в Слов'янську, видається за жінку, що розповідає про звірства "київської хунти". Ось посилання на оригінал відео.

7. В соціальних мережах поширюється фотографія мітингу в Тернополі за приєднання до Польщі. Насправді це мітинг протесту у Варшаві у вересні 2012 р.

8. Трупи жертв нарковоєн в Мексиці видаються за трупи українських військових.

9. Белград після бомбардувань 1999 видається за Слов'янськ, "обстріляний українською армією".

10. Фотографія з Чечні видається за фото з ​​України.

змі україна росія

Знак гривні
Знак гривні