О 23:00 за Києвом - перший матч ЧС-2014 - переможцем математично передбачили Німеччину (ІНФОГРАФІКА)

У четвер в Бразилії стартує 20-й в історії чемпіонат світу з футболу. П'ять з попередніх першостей планети вигравали бразильці, яких за це називають "пентакампеонами". Але цього разу Ройтерс математично спрогнозували, що переможцями будуть не вони, а німці: мовляв, бразильці програють їм у півфіналі й опиняться зрештою на третьому місці.

Неймар та Мессі - головні зірки ЧС-2014

У 1950 році саме Бразилія приймала перший післявоєнний чемпіонат світу - нагадує Бі-Бі-Сі. Тоді у вирішальному матчі турніру на легендарному стадіоні "Маракана" бразильські футболісти поступилися збірній Уругваю з рахунком 1:2. Той поєдинок встановив абсолютний рекорд відвідуваності - за офіційними даними, на гру було продано 173 850 квитків, але загальна кількість глядачів, за різними оцінками, склало майже 200 тисяч.

У стартовому матчі ЧС-2014, який пройде на "Арені Корінтіанс" в Сан-Паулу, господарі турніру на чолі з одним з найпопулярніших футболістів світу Неймаром зустрінуться зі збірною Хорватії.

Цікаво, що за хорватами з 1998 року закріпилося прізвисько "європейські бразильці", коли збірна бомбардира Давора Шукера дійшла до півфіналу ЧС у Франції. Крім того, в нинішньому складі збірної Хорватії є натуралізований бразилець - нападник донецького "Шахтаря" Едуардо да Сілва, який народився в Ріо, а в 2002 році отримав хорватське громадянство і почав виступати за збірну цієї країни.

У групі А разом з Бразилією і Хорватією зіграють також збірні Камеруну і Мексики.

Інтерактивна графіка Ройтерс

Ройтерс математично спрогнозували, що переможцями будуть не бразильці й не іспанці (1 місце в рейтингу ФІФА), а німці: мовляв, бразильці програють їм у півфіналі й опиняться зрештою на третьому місці.

Бразилія спорт футбол

Знак гривні
Знак гривні