Оперативні дані: Росія готує повномасштабне вторгнення на Донбас. Порошенко не реагує

Росія готує повномасштабне вторгнення - пише активіст Роман Бурко - координатор мережі волонтерів, які прослуховують канали переговорів Zello сепаратистів.

Структурний аналіз інформації з відкритих джерел і закритих каналів Zello терористів дозволяє попередньо дати невтішний прогноз про можливість швидкої повномасштабної ескалації конфлікту з РФ.

Так, за попередніми розрахунками, в районі Сніжного та Луганська сконцентровані великі сили противника, приблизно, до двох механізованих бригад військ РФ, які мімікрують під народних ополченців.

Це підтверджує і той факт, що в Луганській обл., Зокрема, у Сєвєродонецьку помічені дивні рокіровки.

Щоночі з 00.00 до 05.00 на блокпости заступають російські спецназівці з повним бойовим укомплектуванням, у тому числі в їх розпорядженні знаходяться "Ігли", "Мухи" і т.д. До ранку їх міняють місцеві "гоп-стоп" команди ЛНР.

На озброєнні у російських підрозділів, що вільно проникли через кордон, перебувають БТР-80, БРДМ, ІМР і автомобілі КАМАЗ. Також, є інформація про наявність гаубиць Д-30.

Крім цього, два дні тому місцеві жителі бачили переміщення ракет на причепах, за деякими даними, це був оперативно-тактичний комплекс "Іскандер". Крім цього, у бойовиків є в наявності своя система ППО як проти армійської авіації (Ігла, Стріла, Стінгер) так і проти швидкісних цілей, що летять на низькій висоті.

За неперевіреною, інформацією через кордон перекинуті комплекси Куб або Бук. Також, сьогодні було помічено розгортання комплексу "Мандат Б1Е".

Насторожує і той факт, що за свідченнями очевидців в Луганськ прибувають бойовики з Казахстану.

Водночас відразу з декількох пунктів прикордонного пункту перепуску звучать тривожні відомості, наприклад, прикордонникам КПП "Берюкове" (Свердловський р-н Луганської області) дали термінову команду зібратися і покинути територію.

У той же час співробітники КПП шоковані, так як з боку РФ вже вишикувалася колона УРАЛів і КАМАЗів, в яких сидять "автоматники" кавказької і казахстанської зовнішності. Не можна випускати з виду і той факт, що "дід мороз" Губарєв пообіцяв своїм ополченцям, що скоро у них будуть власні танки.

Все вищесказане дає можливість припустити, що РФ вже підготувалася до масштабної загальновійськовий операції.

Також, якщо врахувати, що по каналах бойовиків був оголошений терміновий набір пілотів Л-29; Л-39; МІ-2; КА-26 і водіїв танків Т-72 можна зробити висновок про задіювання авіації і важкого озброєння.

(Сьогодні до ранку 12.06.14 зі Сніжного вже повідомили, що біля Пенсійного фонду стоять два танки Т-72, ​​пригнані вночі з Росії).

Нагадаємо, що в Криму російськими військовими були захоплено літаки, які згодом можуть з’явитися на стороні терористів. А 8-9 червня в Артемівську бойовики здійснили спробу захоплення найбільшого танкового складу не тільки в Україні, а й усій Європі.

Схема, яку використовують терористи при широкій підтримці Російської Федерації, досить проста: вони захоплюють 1-2 одиниці зброї і згодом завозять через кордон набагато більше одиниць даного типу озброєння.

Так було з арт.установкою НОНА, про яку кілька разів рапортували, що вона підбита. Дана установка, захоплена ще в травні у 25 бригади, була дійсно підбита, але вона послужила хорошим прикриттям перекидання ще 4 таких установок, які періодично виникали в різних районах Слов'янська.

(За кількістю пробоїн і різницю в кольорі можна було визначити, що установка не одна, а їх декілька).

Але повернемося до авіації, якщо врахувати постійні спроби захоплення аеродромів Донецька, Луганська, Краматорська і т. д., то можна зробити висновок, що бойовики готують плацдарм для перекидання російських військ та авіації.

Що ще може служити передвісником бурі? - Це слабо анонсований, але відомий "референдум про створення Новоросії" у складі Харківської, Луганської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей.

Щодо цього вже впродовж тижня велися розмови в каналах Zello, в яких згадувалися якісь бюлетені і підготовка "сюрпризу" на 12.06.

PS: Ця стаття писалася вчора ввечері, сьогодні до ранку вже звучать тривожні повідомлення про те, що місто Сніжне ‬ перетворюють на укріпрайон. Кордону немає, ‪ Росія ‬ в нахабну заводить свої війська і ніхто нічого не робить ...

Від ТЕКСТІВ зазначимо, що активна підготовка Росії до нового етапу війни співпала із масштабною навіть для українських силовиків пасивністю, котра поширилася підрозділами після інавгурації Порошенка. Жодних рішучих заяв нового президента про його стратегію боротьби з терористами, шляхи закриття кордону про ми не почули. Проте лунали незрозумілі слова про "переговори"

донеччина порошенко тероризм росія луганщина

Знак гривні
Знак гривні