Бойовики ЛНР збирають, як рекетири, данину на базарах - на потреби республіки

Підприємців, які працюють на кооперативних ринках Луганщини, терористи з ЛНР змушують платити гроші "на потреби республіки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укркоопспілки, - пише Інсайдер.

"Торг тут недоречний" - кадр з фільму про Остапа Бендера

За даними Укркоопспілки, представники ЛНР іще тиждень тому встановили контроль над кооперативними ринками області, де незаконно збирають із підприємців кошти за торгові місця, направляючи гроші, за їхніми словами, "на потреби республіки", на фінансування своєї незаконної діяльності.

Крім того, керівництво ЛНР спробувало незаконно змінити керівника облспоживспілки.

"Агресивні дії ЛНР безпосередньо завдають шкоди 2100 співробітникам кооперації області, 9 тисячам пайовиків – пересічним мешканцям області, а також 10 тисячам підприємців, які намагаються, незважаючи на кризу і загрозу життю, забезпечувати продовольством населення Луганської області на кооперативних ринках", – відзначають в Укркоопспілці.

Згідно з повідомленням, Укркоопспілка вважає оприлюднений у п'ятницю ЛНР наказ про націоналізацію Луганської облспоживспілки "повною юридичною безграмотністю і черговим свідченням бандитського характеру ЛНР та звернулася до міжнародних об'єднань кооперації, щоб вони дали оцінку діям ЛНР.

луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні