Не провівши й тижня на посаді мера - Кличко ганьбить себе головним радником-руйнівником міста (ФОТО)

Віталій Кличко не провів тижня на посаді мера, але вже дискредитує сам себе. Своїм головним радником – керівником групи радників – він призначив такого собі Ігоря Никонова. Про це пише у своєму блозі Сергій Лещенко.

Пересічним читачам це прізвище нічого не скаже. Поясню – це один з найбільш агресивних київських забудовників, який прямо каже, що мріє звести у Києві хмарочос, як він колись це побачив у Нью-Йорку.

Крім того, Никонов є партнером Дмитра Фірташа та Вагіфа Алієва, а також кумом і сусідом паркан в паркан із Сергієм Льовочкіним. Самі Клички знайомі з Никоновим ще з часів, коли той працював разом з Ігорем Бакаєм, а брати перебували під патронатом газового олігарха.

У мене як киянина є персональні рахунки з Никоновим, тому що я ніколи не пробачу йому спотворення мого міста.

Саме Никонов є девелопером абсолютно огидного за своїм зовнішнім виглядом будинку на площі Слави.

Не здатні залучати архітекторів рівня Жан Нувель або Герцог і де Мерон, але керовані сверблячкою забудови, київські девелопери на століття наперед позбавляють місто естетики, замащуючи горизонт багатоповерхівками в гонитві за кожним квадратним метром, який трансформується в гроші.

Ось це одоробло Никонова на фото ліворуч – поряд із ще однією потворною багатоповерхівкою на Грушевського, 9-а.

Будинок на площі Слави називається Diamond Hill. Його збудовано на місці дитячого садочка. Спочатку планувалося, що там буде 9 поверхів; побудували 21 поверх, бо кожен новий – це ще десятки мільйонів доларів від проданих квартир.

Нікого не цікавило, що тепер цей протез, який видно з будь-якої точки лівого берегу, назавжди залишиться згадкою про псевдо-еліту, що дірвалася до міста та його земель на межі тисячоліть.

"Я би нічого не зміг домогтися у Америці без зв"язків. Максимум – був би власником трьох бензоколонок", – десь так зізнається Никонов у інтерв"ю "Форбсу". Тепер його "зв'язки" керують Києвом напряму, і мрія про нью-йоркський хмарочос має шанси втілитися в життя.

Великому боксеру не позаздриш. Він не має жодного уявлення, як керувати містом. І він не здатен змінити Київ за півтора роки, що залишилися до чергових місцевих виборів, але так само не зможе на когось перекласти відповідальність.

Тотальна більшість УДАРу в Київраді стане його прокляттям. Він нестиме персональну відповільність за провал "київської мрії".

Кличко думав, що Київ може стати початком його піднесення. Насправді це може бути початком кінця його політичної кар"єри. І він уже рухається в цьому напрямку.

київ кличко

Знак гривні
Знак гривні