Прикордонники втратили контроль над деякими ділянками кордону із Росією на Луганщині

Прикордонники відійшли, залишивши прикордонні пункти пропуску "Червонопартизанськ", "Довжанський" та "Червона Могила" через "загрозу життю людей, що перетинають кордон".

Пункти пропуску закриті через фактичну відсутность на них прикордонників. Про це пише Інсайдер.

Разом з цим, в штатному режимі працюють прикордонні пункти "Ізварине", "Червона Таловка", а також всі пункти пропуску, розташовані в північній частині Луганської області.

Вчора Держприкордонслужба передислокувала управління Луганського прикордонного загону в більш безпечні місця.

Водночас прес-служба Державної прикордонної служби підтверджує відвід прикордонникі з пунктів пропуску "Червонопартизанськ", "Довжанський" та "Червона Могила" через "загрозу життю людей, що перетинають кордон".

"Зараз дані пункти пропуску тимчасово закриті, про що офіційно повідомлено Російську Федерацію", – зазначається у повідомленні.

Крім того, у зв’язку з унеможливленням виконання завдань по організації служби з управлінь відділів прикордонної служби "Станично-Луганське", "Краснодон", "Бірюкове", "Свердловськ" та "Дякове" через постійні обстріли та блокування озброєними терористами, з 3 на 4 червня було передислоковано особовий склад, зброю, боєприпаси, матеріальні засоби, техніку безпосередньо на лінію кордону, в пункти пропуску та в два райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби біля кордону.

"У зв’язку зі складною обстановкою, зосередженням великої кількості терористів у прикордонних районах та населених пунктах Краснодон та Свердловськ, неможливістю маневру підрозділів прикордонної служби, тотальними погрозами сім’ям прикордонників, постійним обстрілом прикордонних нарядів зараз вкрай ускладнено контроль за лінією державного кордону на окремих ділянках", – зазначають у Держприкордонній службі.

луганщина тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні