За шпигунство побили єдиного об'єктивного російського журналіста (ФОТО)

Російський журналіст Аркадій Бабченко пише, що його за побили за "шпигунську діяльність", відібрали ноут та камери. А це чи не єдиний з російських журналістів, який не сепараторів облизував, а повідомляв об"єктивну інформацію з УКРАЇНСЬКОГО боку. Громадськість і влада на цю ганьбу поки що ніяк не відреагувала.

В Росії проти Бабченка почалася після його репортажів із під Словянська почалася травля, публічно звучать погрози і вимога позбавити російського громадянства.

"Без звездюлей, как без пряников. Чтобы Аркаша поехал на войну и не был там отвалдохан за шпионскую деятельность - не бывать такому", - пише Бабченко.

За його словами, камеру й фотоапарат забрали.

"А чего все так переполошились-то? Ездить на войну, получать там звиздянок, сидеть в яме по обвинению в шпионаже и доказывать контрразведке, что ты не верблюд - это, собственно говоря, такая же естественная часть профессии, как и написание текстов. Обычное дело. Ну, выписали звиздюлей. Ну, бывает. В первый раз что ли? Нет. И даже не во второй. Камеры жалко, это да. Но мне в этой истории другой аспект кажется куда более важным - меня, например, и в этот раз не грохнуло. Все таки я везучий сукин сын, как ни крути. "

Де побили журналіста уже в Києві чи прри виїзді із Словянська і хто це зробив достеменно не відомо. Є підозра, що це українська контророзвідка.

Сьогодні Бабченку зателефонував помічник Турчинова і повідомив, що журналіста хочуть нагородити за обєктивне висвітленя АТО. Чи обговорював помічник факт побиття журналіст не повідомляє.

Все частіше надходить інформація про те, що українські військові занадто довго допитують проукраїнських журналістів, інформацію про яких легко перевірити в Інтернетіі чи в редакціях.

Побитий Бабченко

Фото "ляжка військкора":

журналісти АТО

Знак гривні
Знак гривні