Через український кордн їдуть не тільки КАМАЗи з бойовиками, а й бронетранспотери. Найбільша дірка - в Ізварине

Постійне сигналізування про місця пробоїн у прикордонних постах на сьогоднішній день не привело до відчутних результатів. Найбільш проблемним регіоном у цьому плані виявилася Луганська область, - пишеу Фейсбуці блогер Роман Бурко, котрий координує збір інформації від місценвих про пересування і позиції сепаратистів.

Терористична діяльність Росії з підтримки бойовиків на Сході України плавно переростає в неприкриту військову інтервенцію, коли цілі колони озброєння і військової техніки безперешкодно проникають на територію України.

У районі прикордонного посту ІЗВАРИНЕ (Краснодон, Луганська обл.) в нічний час доби відзначається постійне перекидання терористів на тентованих автомобілях КамАЗ. В останні дні, крім КамАЗів, там були помічені і БТРи. Також, у районі залізничного моста, що проходить поблизу прикордонпункту ІЗВАРИНЕ, бойовики створили потужне укріплення і продовжують закріплюватися.

У районі Станиці Луганської цієї ночі зафіксовано переміщення плаваючого транспортера ПТС- 3, що перебуває на озброєнні РФ. Він призначений для транспортування десанту, десантної переправи через водні перешкоди артилерійських систем, колісних і гусеничних тягачів, бронетранспортерів, автомобілів, особового складу і різних вантажів.

Нагадаємо, що в даному районі знаходиться досить повноводна ріка Сіверський Донець, яка в деяких місцях проходить по межі України з Росією.

Це не єдині факти того, що операція під умовною назвою "Решето" триває. Неоголошена війна з Росією набирає обертів, поки світова спільнота закриває очі на ці факти і хитає головою, українські силовики продовжують боротися з гідрою, у якої після відрубування однієї голови виростає 10 нових.

Ми не схильні розводити паніку , але не вважаємо за потрібне замовчувати про ці проблеми. Зараз першочерговим завданням є закриття українського кордону в місцях проникнення російської військової техніки та особового складу бойовиків ДНР і ЛНР. Як ми знаємо з епосу , голову гідрі потрібно припікати, а не просто відрубувати.

Нагадаємо, що днями управління прикордонниками на Луганщині було розгромлено, також прикордонники через постійні атаки покинули два пропускні пункти "Довжанський" і "Червоний партизан" повідомляє Цензор. До останнього часу прикордонники запевняли. що ситуація на кордоні під контролем, а на початку вторгнення ЗМІ масово показували, як прикордонники риють траншеї на кордоні. Зараз про неї ніхто не згадує.

"Прикордонники на даний момент призначені для охорони кордону, військових можливостей немає. Необхідно створити смугу оборони на східному кордоні, виділяти окремі підрозділи від батальйону до роти, а то й до взводу, щоб вони займалися прикриттям" , - говорить відомий експерт Тимчук .

Він також зазначає, що Держприкордонслужба йде по правильному шляху формуючи маневрені групи, оснащених БТР. "Повинні бути уздовж кордону з Росією зони відповідальності цих маневрених груп. І коли прикордонні загони фіксують проникнення, реагують ці групи. Крім того, потрібно посилити авіацією, ми приходимо до комбінованій формі охорони кордонів".

луганщина тероризм абзац

Знак гривні
Знак гривні