Бій прикордонників і бойовиків під Лугаськом триває (ВІДЕО)

Обстріл Луганського прикордонзагону триває, повідомили в Державній прикордонній службі України.

"На цей час ситуація кардинально не змінилася: обстріл триває, вогонь не припиняється вже сім годин", - цитує повідомлення українських прикордонників Інтерфакс-Україна.

У прикордонників є інформація, що з боку бойовиків - п’ятеро вбитих і восьмеро поранених, із боку прикордонних військ - до десяти поранених. "Наразі ніякої підмоги від сил антитерористичної операції немає", - поінформував керівник прес-служби прикордонвідомства Олег Слободян.

Задіяно авіацію з українського боку.

На допомогу луганським прикордонникам направляється спецпідрозділ.

Під час атаки на кордоні Луганської області з Росією в районі подій не було жодного спецпідрозділу швидкого реагування, повідомив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Я розмовляв з керівництвом Держприкордонслужби, дійсно, вони орієнтували ще вночі, про те, що у нас є напад. Задіяна була авіація, але не задіяні спеціальні підрозділи", - цитує його сайт 0642.ua.

"Зараз, за моєю інформацією, туди направляється (спецпідрозділ, - ред.), але з величезним запізненням", - повідомив Маломуж.

Тим часом, Сполучені Штати Америки нададуть українським прикордонникам чергову технічну допомогу в рамках міжнародного співробітництва.

Про це домовились директор Міжнародно-правового департаменту адміністрації Держприкордонслужби України Олександр Мельник із помічником міністра оборони США Дереком Шоле під час зустрічі 1 червня, повідомляє прес-центр ДПСУ.

луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні