Терористи прориваються через кордон на Луганщину з Росії - йдуть бої (ФОТО)

У Державній прикордонній службі України заявляють, що з вечора 21 травня на Луганщині терористи здійснюють спроби прорвати державний кордон.

Наразі прикордонники стримують нападників, повідомляє Insider з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що 21 травня о 22:00 прикордонний наряд від відділу прикордонслужби "Краснодон" виявив спробу проїхати в Україну з боку Росії поза пунктом пропуску трьох "КамАзів". На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли в гору, водії не відреагували та намагалися прорватися в глиб території України.

Лише після того, як прикордонники розпочали стріляти на ураження, автівки розвернулися та повернулися до РФ. Про спробу прориву через кордон було поінформовано російських прикордонників.

Вже о 22:10 до відділу прикордонслужби "Станично-Луганське" під’їхала група з близько 30 людей, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, та висунули ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу.

Після відмови та отримання підкріплення о 0:35 22 травня бойовики розпочали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та ручних гранат. Спробу захопити прикордонний підрозділ було відбито.

О 1:03 розпочався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї та підствольних гранатометів. Із найближчих домів розпочали стріляти снайпери. Атаку знову було відбито. Близько 2:00 терористи здійснили третю невдалу спробу захопити відділ прикордонної служби.

У ході бойових дій прикордонники знищили дві вогневі точки снайперів та дорожній каток, яким нападники проламували ворота на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені та контужені. Наразі організовано укріплення сусідніх прикордонних підрозділів та посилено моніторинг за лінією держкордону.

***

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що військовий вертоліт Мі-8 21 травня ввечері порушив повітряний простір України.

Про це заявив керівник служби прикордонного відомства Олег Слободян, передає Інтерфакс-Україна.

"Учора ввечері близько 21:00 прикордонники спостерігали, як російський військовий вертоліт Мі-8 на низькій висоті залетів на 100 метрів на територію України, розвернувся і полетів назад", – розповів Слободян.

За його словами, це сталося на кордоні з Росією в Сумській області.

луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні