СБУ порахувала, скільки на Сході терористів - і скільки людей загинуло

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що за даними СБУ, Слов'янськ, Горлівку та Донецьк контролює близько 50 лідерів терористів.

Про це він заявив на спільній з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим прес-конференції, передає журналіст INSIDER.

"У Слов'янську 30 осіб, у Горлівці 12 осіб, в Донецьку 10 осіб. Серед них як українці, так і громадяни інших держав", - перерахував Наливайченко.

За його словами, всі інші - це місцевий криміналітет та громадяни України, які були організовані для вчинення диверсій та злочинів.

За даними СБУ, в Луганській області налічується приблизно 300 сепаратистів. А в Донецькій 500-600.

За час протистояння, заявив Наливайченко, нараховується кілька десятків загиблих сепаратистів. При цьому їхні лідери відмовляються надавати інформацію про осіб, що загинули. Про смерті і важкі поранення не повідомляють рідним, як в Україні так і в Росії.

За словами Наливайченка, злочинні угрупування на Сході країни перешкоджають постачанню медикаментів в Донецькій та Луганській областях. В числі медикаментів - інсулін, потрібний для хворих на діабет.

Голова СБУ зазначив, що на сьогодні втрати з української сторони становлять 24 військовослужбовці. Дані про смерті серед мирного населення від рук учасників АТО відсутні.

армія донеччина луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні