УДАР і БЮТ запхали у списки в Київраду людей Черновецього й регіоналів (СПИСОК)

Депутатами Київради завдяки колишній опозиції можуть стати люди Черновецького, шахраї, «регіонали». Плюс зять голови КМДА, зять голови фракції «Батьківщини» у ВР і зять Пилипишина. Про це пишуть Наші Гроші у статті з назвою "Зрада киян УДАРом і «Батьківщиною».

Вивчення кандидатів на мажоритарних виборах до Київради від найбільш популярних партій УДАР і «Батьківщина» привело нас до наступного висновку: в столичних штабах цих партій Майдан і не ночував.
Виявилось, що всі ці декларовані – «відкриті списки, громадське обговорення, змагання програм, чесність і професійність» – воно для круглих столів, мітингів і прямих ефірів.

Насправді все як завжди – «Проголосуєте, за кого скажемо». Ну, а серед тих «за кого скажуть» – все знайомі люди: земельні схемники, забудовники і інші професіонали від комунального майна.

Партії-монстри показали вкотре показали свою комерційну суть. І так виходить, що для того, аби зберегти людську гідність, виборцю нічого не лишається, як тільки проголосувати за нові партії, що були народжені Майданом, а не ті, які використали його задля власних меркантильних цілей.

У цей огляд потрапили майже половина з 60 мажоритарних округів, на яких ми виявили змови між «великими» партіями та бізнесменами від політики, місце яким не в Київраді, а на звалищі історії або в тюрмі. Перепрошуємо, якщо якийсь округ прогледіли – додамо, як тільки підкажете. Але й того що є – достатньо для розуміння простого факту: «майданний» окрас партії не гарантує, що під її стягами на вибори не підуть пройдисвіти. Єдине, що обнадіює – смітники історії творимо ми самі. А поки що – насолоджуйтесь (Весь список мажоритарних кандидатів до Київради-2014, а тут можна дізнатись, де ваш округ).

№1. УДАР цинічно виставив кандидатом Олександра Найдьонова з департаменту земельних ресурсів КМДА. Він давно входив в «Громадський актив Києва» Пабата, а у 2010 році навіть був його довіреною особою на президентських виборах. Його прізвище постійно фігурувало у скандальних землевідводах в Києві, бенефіціарами яких було угрупування Іванова-Хмельницького (Жуків острів, Хотівський агрокомбінат).

Оскільки «Батьківщина» виставила тут кандидатом маловідомого підприємця, то реальним конкурентом виглядає екс-голова Голосіївської РДА Юрій Курінний. А він йде від «Правої волі України» Хмельницького.
№8. Просто катастрофа. Цей округ є частиною того, за яким у 2012 році тут ледь не виграв вибори екс-нардеп від Партії регіонів Олександр Супруненко, брат відомого «рєшали» і екс-зятя Черновецького В’ячеслава Супруненка. Тепер він балотується знову, і з великими шансами – через слабкість кандидата від «Батьківщини» (виставила, скажімо так, маловідомого помічника нардепа Андрія Павловського) і війну між грошо-схемними технологіями інших.

«УДАРівський» кандидат – бізнесмен Богдан Білько (торговий центр «Променада») – потрапив на вибори за квотою бізнесмена Ігоря Баленка (торгова мережа «Фокстрот»), який цю квоту отримав від бізнесмена Петра Порошенко («Рошен»), який цю квоту отримав від бізнесмена Віталія Кличка (УДАР). Гроші Білька звісно можуть допомогти йому у зборі голосів, але у нього буде конкуренція, у вигляді, як Супруненка, так і Мирослави Поплавської – племінниці співаючого ректора Михайла Поплавського, який торік за допомогою масованої обробки черкаських виборців зумів отримати мандат нардепа від Партії регіонів. На користь Поплавської говорить те, що у цьому окрузі знаходяться гуртожитки університету культури її дядька, в якому, за неофіційними даними, в останні дні йде різкий приріст прописаних студентів.

№9. УДАР висунув Руслана Секелу, якого учасники «Податкового майдану» – 2010 пам’ятають як касира, а чернігівці – як кандидата, який у 2012 році набрав у них на виборах до парламенту по мажоритарці аж 234 голоси.

Натомість від «Батьківщини» йде колишній міліціонер і скандальновідомий бізнесмен Олексій Савченко (він володів чернігівським футбольним клубом «Десна» і одного разу заявив: «Грала не «Десна», а мої бабки і амбіції»).

Нині Савченко відомий як співвласник дуже цікавого «Авант банку». Начальник охорони банку Юрій Мороз нещодавно був призначений головою УМВС у м.Києві. Раніше він був заступником начальника столичного УБОПу, який очолював нинішній перший віце-премєр Віталій Ярема, і з яким Савченко зараз рекламується на біг-бордах. Також у «Авант банку» останнім часом віце-президентствував Валерій Гелетей, який після Майдану отримав посаду начальника Управління державної охорони.

Поки акціонерів банку не переоформили на Віргінські і Сейшельські офшори, поряд з прізвищем Савченка фігурував авторитетний депутат Київради Олександр Ліщенко дивіться округ №14.

№10. «Батьківщина» взагалі не виставилась, відтак розборки очікуються між помічником нардепа-«свободівця» Андрія Іллєнка Євгеном Карасем та висуванцем УДАРу Олександром Гусєвим. Цей чоловік місцем роботи вказав ВО «Укрдержліспроект» зі сфери Держагентства лісних ресурсів. За часів Януковича його очолював Віктор Сівець, якого Партія регіонів у 2009 році прилаштувала на посаду заступника голови КМДА Леоніда Черновецького і зробила головою виборчого штабу Януковича на президентських виборах. У цьому ж штабі працювала над мережею «бабусь» ще одна представниця Черновецького Алла Шлапак (див округ №35).

У політтехнологічних колах Гусєва і Руслана Сєкєлу (див округ №9) знають як організаторів масових заходів з прапороносіння та лозунгокричання.

№13. Тут виборці знову побачать протистояння між грішми і безгрошів’ям. Перші йдуть від УДАРу, їх звуть Ігор Баленко («Фуршет», минулого разу балотувався від «ГАКу» Пабата-Хмельницького). Два роки тому він програв парламентську мажоритарку Віталію Яремі. І цього разу буде конкурувати з креатурою Яреми – співробітником інституту Кураса Ростиславом Балабаном. Його називають євромайданівським соратником Віталія Сташука, чий брат очолював виборчу приймальню Яреми.

№14. Суперцинізм. «Батьківщина» висунула пенсіонера-міліціонера Калька. УДАР – більш-менш відомого безробітного – колишнього заступника Деснянської РДА Онофрійчука. З такою розкрученністю кандидатів дуже високі шанси на перемогу у нинішнього депутата Київради Олександра Ліщенка.

На базарах Троєщині та Лук’янівки його знають як «Лічу». Саме від нього нардеп Олександра Кужель рік тому у стінах Київради почула «Ти і Ємець не доживете до вечора». А у світлі Майдану це взагалі культова особистість, з якою пов’язують поставку в Київ загонів «тітушок». Тут багато цікавого про «Лічу», Чеботарьова, нелегальний горілчаний бізнес, зв’язки з людьми Януковича, криміналітетом та керівництвом МВС і Генпрокуратури. Також див округ №9.

№16. «Батьківщина» і УДАР знову висунули абикого, точніше двох невідомих широкому загалу підприємців. Відтак знову відкривається дорога колишньому соратнику Черновецького – депутату Київради Віктору Грушку, соратнику Алли Шлапак. Журналіст Сергій Лещенко у своєму Factbookвисловився про «ударівця» таким чином:

«УДАР спрямував Юрія Братищенка. Єдина згадка про нього в інтернеті – на президентських виборах 2010 року він був членом київської виборчої комісії №216 від технічного кандидата Януковича Василя Противсіха. А згодом Братищенко став представляти у цій комісії… самого Януковича. Я просто прозріваю від цього цинізму!»

№20. УДАР висунув безробітного сина співачки Оксани Білозір Андрія. Від «Батьківщини» йде якийсь юрист Вагін. Мабуть ніхто не хоче боротись на окрузі, де висунувся великий бізнесмен Геннадій Виходцев (торгова мережа «Фокстрот»).

№22. Від «Батьківщини» йде якийсь підприємець Бакал. А від УДАРу – відома прихильниця будь-якої влади бізнесменка Олена Овраменко (мережа «наливайок» «Васильок», торгівля на Гідропарку, благоустрій Дніпровського району). Обравшись до Київради від Народної партії, послідовно підтримувала спочатку Леоніда Черновецького, потім Олександра Попова, а тепер – Віталія Кличка, чиї шанси очолити КМДА великі як ніколи (він обереться мером, а його партнер Порошенко стане президентом і призначить на виконавчу посаду).

№24. Кияни мають покластись виключно на партійні бренди, щоб перемогу отримав бізнесмен від «Батьківщини» Володимир Іванов чи «ударівець» Анатолій Велімовський (помічник нардепа Віктора Чумака). Бо не відреагувавши на невідомі імена, матимуть справу з депутатом Київради від блоку Черновецького Михайлом Яковчуком, відомим також як комерційний ТОВ “Кіномедіа Едвертайзінг” зі сфери впливу Олеся Довгого.

№25. УДАР виставив безпартійного адвоката Харченка, а «Батьківщина» – помічника нардепа В’ячеслава Кириленка Тимощука. При такій розкрученості кандидатів є шанси у бізнесмена Олексія Новикова (видобуток каменю), який на парламентських виборах 2012 був офіційним спостерігачем від Олеся Довгого.

№28. «Батьківщина» не виставила кандидатів через домовленість зі «Свободою», від якої йде аж цілий заступник головбуха ТОВ «Ремонтник» Олексій Несін (чули такого?). Відтак перемогу швидше за все святкуватиме «ударівець» Олесь Маляревич, офіційний засновник ТОВ «Кіномедіа Едвертайзінг» зі сфери впливу Олеся Довгого. Цей округ знаходиться на Русанівці, яку два роки тому окучував сам Довгий.

№30. Цей та наступні округи Оболоні в УДАРі віддані на відкуп Вадиму Столару (див №31).
Від «Батьківщини» балотується людина з відомою фамілією – Олександр Поживанов, син того самого Михайла Поживанова, якого ледь не посадили у тюрму за витівки у Держрезерві, але він втік у Австрію. Тож можна очікувати перемогу помічника депутата Київради від блока Черновецького Віталія Лавриненка Владислава Михайленка. Можна, тому що на ці вибори він йде від УДАРу.

№31. Самовисуванцем сунеться колишній нардеп від Партії регіонів Вадим Столар, бізнес-партнер Вагіфа Алієва (разом зводили скандальний офіс напроти «Нафтогазу», який під тиском киян віддали під Музей Києва), який звів низку об’єктів для Дмитра Фірташа, який вважається донором блоку Кличка-Порошенка.

Столару, як і Петру Порошенку, вдалось отримати свою частку впливу на виборчі списку партії Кличка. Це виразилось у тому числі, і у втягуванні в свої штаби технологічної команди соратниці Черновецького Алли Шлапак.
Перемозі Столара навряд чи може завадити син бютівського екс-нардепа Сергій Рябека, бо його батько вже давно втратив вплив у «Батьківщині», а сам Сергій є просто працівником міської інспекції по захисту справ споживачів.

Тим більш не завадить Столару сам УДАР, який по цьому округу виставив якусь Оксану Люльчак.

№32. Округ виглядає лисим через невідомість кандидатів від УДАРу (представниця Оболонського штабу партії Вікторія Кустова, яка раніше була у БЮТ і є власницею фірми «Ніка-1» – постачання харчів для комунальних закладів) і «Батьківщини» (підприємець Сухотерін). Однак одне відоме прізвище є – Анатолій Брезвін. Він на цих виборах скромно позиціонує себе як голова Федерації хокею України. Однак варто нагадати, що це вірний соратник Миколи Азарова – Брезвін очолював спочатку податкову Києва, а потім і всієї України. Тобто при слабкості конкурентів грошей може вистачити на будь-які виборчі технології.

№35. Свіжоспечений голова Печерської РДА Геннадій Кривошея («Батьківщина») має відому конкурентку – Аллу Шлапак, яка йде самовисуванкою. Фактично УДАР звільнив округ саме для цієї протеже Столара, оскільки виставив від себе працівницю благодійного фонду «Правозахисник нації» Оксану Подколзіну, яку називають помічницею і однокурсницею Алли Шлапак. Засновниками цього фонду окрім чоловіка Подколзіної є громадянки Литвиненко і Зубаха, які були помічниками «регіонала» Олександра Супруненка (див №8).

№36. Тут все просто і прозоро. Від УДАРу, не криючись, йде помічник Алли Шлапак Михайло Терентьєв. Він довго очолював її приймальню і на виборах-2012 рекламував її як найкращого кандидата в нардепи. Тоді кияни її прокатали, подивимось, що буде зараз, коли конкурентами Терентьєва є маловідомі діячі.

№41. «Батьківщина» виставила голову Подільської РДА Ярослава Войтовича, тобто реальну силу. А УДАР знову зіграв у підстави. У Кличка виставили такого собі Олексія Панчука, який офіційно працює у ТОВ «Вайн Хауз Групп». І саме у цій фірмі вказав своє місце роботи самовисуванець Валерій Міронов – колишній заступник голови КМДА Черновецького, бізнесмен-забудовник.

№43. УДАР і «Батьківщина» знову «примудрились» виставити маловідомі постаті, тоді як проти них йде грошовитий засновник ГАКу Олександр Пабат з команди Хмельницького-Іванова.

№45. Тут мова йде не про підстави, а просто цікаву зарубу. Основним кандидатом на перемогу виглядає депутат Київради від «Батьківщини» Дмитро Нікульшин. Оскільки він є зятем самого голови КМДА Володимира Бондаренка. А протистояти йому будуть будівельник Денис Москаль, історично пов’язаний з юристом-втікачем Андрієм Портновим, і Дмитро Ємєлін, який представляє фірму «Біонік-хілл» Василя Хмельницького.

№46. Від основних партій знову маловідомі персонажі. А від грошовитого Хмельницького – депутат Київради і директор аеропорту «Жуляни» Денис Костржевський.

№47. І знову маловідомі кандидати від УДАРу (безробітний бізнесмен) і «Батьківщини» (директор дитсадка). Зате від «Правої волі» йде Микола Гоцький – директор чайної фірми Віктора Пилипишина «Соломія».

№48. УДАР і «Батьківщина» знову підставились, виставивши маловідомих кандидатів і відкривши простір депутату Київради Аллі Семенюк, яка входить в групу Шлапак «Соціальна справедливість».

№50. УДАР виставив помічника нардепа Дмитра Андрієвського Максима Конобаса. Однак це не просто помічник, а власник ринку «Солом’янський» та кількох розважально-випивальних закладів. Від «Батьківщини» йому буде протистояти депутат Бориспільської райради від Партії регіонів Олексій Кудрявцев.

№52. Може бути цікаво. Від «Батьківщини» йде телевізійна персона – спортивний телеведучий з ICTV Андрій Ковальський. Від УДАРу – Андрій Андрєєв директор благодійного фонду «Дорослі для дітей», правління якого очолює помічник Шлапак Терентьєв (див №36). І все це на фоні Олексія Сав’яка від партії «Зелені» – директора фірми «Мегаполісжитлобуд» Вагіфа Алієва, яка будує для Фірташа найбільший в Україні торговий центр «Respublika» (на столичній Окружній).

№56. «Батьківщина» викладеться по повній, оскільки тут висунуто заступника голови КМДА Владислава Голуба, який курує чотири найласіші департаменти мерії – інвестиційний, будівельний, архітектурний і комунальної власності. Здається це схоже на звичайний непотизм, оскільки Голуб є зятем голови парламентської фракції «Батьківщини» Сергія Соболєва.

№58. УДАР і «Батьківщина» знову виставили кого вдалось, відкриваючи округ для Олександра Пузанова, екс-заступника голови КМДА Олександра Попова, ставленика екс-голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

№60. І знову нікого відомого від відомих партій. Зате саме від себе йде Костянтин Яловий, син колишнього секретаря Київради Володимира Ялового, зять Віктора Пилипишина.

вибори київ корупція

Знак гривні
Знак гривні