Металурги Маріуполя вийшли за місто без барикад (ФОТО)

14 травня у Маріуполі понад 200 металургів вийшли на акцію "Місто без барикад". А тим часом у місте панує беззаконня (дивіться нижче).

Разом із представниками громадських організацій і жителями співробітники комбінатів імені Ілліча й "Азовсталь" почали розбирати барикади з шин, дерев, мішків із піском, уламків бетонних плит і меблів, повідомляє місцевий сайт 0629.

Як зауважують проукраїнські активісти вони давно зверталися до профспілки металургів з пропозицією проводити спільні патрулювання вулиць і спільно зупинити сепаратистів. Проте профспілкові боси мовчали. Розбирати барикади металурги вийшли піля того, як українські сили почали відстрілюватися від сепаратистів. "Ахметов злякавуся, що Коломойський побирається на його територію і театральні барикади почали розбирати", - зауважив один з активістів.

У результаті протистоянь вогнем знищено кілька поверхів у будівлі міської ради, сильно постраждала й центральна вулиця.

Активісти металургійних підприємств за допомогою великої техніки в середу звільняли від барикад площу біля міськради. Головна автомагістраль міста, проспект Леніна, уже повністю очищена від сміття.

До прибирання території приєдналися кілька людей, які мітингують біля міськвиконкому.

Підтримати учасників акції прийшли й керівники комбінатів. Гендиректор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко сказав, що гендиректор Групи Метінвест Юрій Риженков вирішив допомогти у відновленні будівлі управління міліції Маріуполя.

Також був організований запис усіх охочих вступити в добровільну народну дружину з охорони громадського порядку в місті. Уже кілька тисяч маріупольців, у тому числі й металурги, висловили бажання вступити в добровільну народну дружину для спільного патрулювання вулиць міста разом із міліцією.

Для того щоб записатися в добровільну дружину охочі можуть звертатися за телефонами: Іллічевський район – 47-30-59, Жовтневий район – 067-624-24-70, Орджонікідзевський район – 53-78-34, Приморський район – 067-624-24-90.

Між тим, у середу ввечері 5 людей у масках напали на водія мерседеса і вкрали автомобіль, повідомляє 0629.

"Чоловік під'їхав до гаража й вийшов із машини. У цей час до нього підбігли люди в масках. В одного з них у руках був пістолет. Водій почав тікати й зловмисники вкрали машину", - говориться в повідомленні.

"Це трапилося о 22.30 на вул. Купріна біля гаража, який розташовано між 15 і 17 будинком. Вкрали MERCEDES E-Class, чорного кольору, номерний знак АН 2149 IC. Усім, кому щось відомо про цю машину, прохання повідомити за тел 0983210090 або 102", - додає сайт.

донеччина

Знак гривні
Знак гривні