Сепаратисти з ДНР пробують перетягнути силовиків. Хочуть і свій уряд - але нема з кого

ДНР пробувє створити "уряд", але нема з кого.

Самопроголошена Донецька народна республіка вирішила сформувати власний парламент, новий уряд, а також прийняти конституцію ДНР - але у них нема для цього нормальних людей. Про це пише Остров.

"Делегатів (у парламент) збирали з усієї області. Кого знали - всіх покликали. Спочатку називалася цифра в 140 чоловік, однак остаточне число парламентаріїв не відомо" , - розповіло джерело в ДНР.

Ще гірше - з "урядом" ДНР.

"Найбільше охочих було зайняти пости "міністрів" палива та енергетики і транспорту, але не було бажаючих очолити Мінфін, оскільки немає фахівців", - додало джерело.

На військових і прикордонників тиснуть.

Вранці 14 травня бойовики пробували напасти на в.ч №3037 у Донецьку.

З іншого боку, зафіксовані анонімні дзвінки черговим Донецького прикордонзагону. Невідомі особи цікавилися, чи будуть прикордонники присягати на вірність ДНР, і погрожували розправою у разі відмови. Перепідпорядкування від прикордонників вимагали також в Амвросіївському районі на КПП «Успенка».

Нагадаємо, в рядах ДНР стався переворот, колишніх лідерів самопроголошеної республіки змістила людина, що представилася помічником командувача бойовиками в Слов'янську Ігоря Гіркана ("Стрілка") .

Пізніше інформацію про переворот підтвердив губернатор Донецької області Сергій Тарута, зазначивши, що "зміна влади" знову ускладнила переговори з сепаратистами з врегулювання політичної кризи.

донеччина криза

Знак гривні
Знак гривні