Як у Красноармійську українські військові вбили місцевого (ВІДЕО)

Оновлено: МВС "відхрестилися", заявивши, що в місті був не "Дніпро" - і відкрили розслідування за статтею "навмисне вбивство". Заступник голови Дніпропетровської ОДА Філатов також заперечує, що це дії "Дніпра". Тепер виникає запитання, хто це був. Нагадаємо, що декілька днів тому сепаратисти викрали інкасаторські автомобілі "Привату".

***

За попередніми даними, з українського боку був задіяний батальйон "Дніпро".

Згідно наступного відео, бійці батальйону діяли по уставу - зробили спочатку декілька попереджувальних черг у повітря, але після того як люди з натовпу продовжили спроби заволодіти зброєю, почали стріляти на ураження - по ногам. http://youtu.be/W4joK6D_-Wc

(Чоловік у сірому сведрі намагався видерти автомат з рук військового і отримав кулю в ногу, чоловік в білому, скоріше за все, зловив випадкову кулю.)

Репортер Української правди Катерина Сергацкова, яка стала свідком, пише:

"У меня шок. В Красноармейске укр. военные открыли очередь по мирным гражданам, которые протестовали, что не дали проголосовать на референдуме. Один погиб, один ранен. Сейчас стреляют, мы под кустами сидим. Пиздец. Upd военные - батальон Днепр".

На першому відео видно, як чоловік упритул підходить до людини з автоматом і падає. Він загинув:

За попередніми даними, чоловіка прострелили наскрізь крізь груди

На другому відео - чоловік у чорному, що також надмірно наблизився, падає. У нього прострелено ногу:

Чоловікові прострелили ногу

Ось тут іще десяток відео з різних ракурсів.

Сумнівна ситуація. Не викликає сумніву хіба що негативний вплив цього інциденту на стосунки між Києвом і населенням Донбасу. Як мінімум Київ повинен провести розслідування з залученням "незаангажованих" експертів, можливо, іноземних.

***

Раніше у Красноармійськ увійшли військові батальйону "Дніпро" Національної Гвардії: військові взяли під охорону Красноармійську міськраду і міськвідділ міліції.

Міськвідділ міліції блокований броньованими автомобілями Приватбанку, входи і виходи заблоковані кулеметними точками.

Організатори референдуму згорнули практично всі виборчі дільниці. Кажуть, що їм це довелося зробити під тиском військових Нацгвардії . Бійцями захоплені бюлетені і списки виборців.

донеччина

Знак гривні
Знак гривні