ОНОВЛЕНО: Референдум проходить лише в окремих місцях і лише по кілька виборчих дільниць (ІНФОГРАФІКА, ФОТО)

Оновлено о 16:07 - а ось де саме проходить "референдум":

На півночі Луганщини "референдуму" немає.
Про це повідомила виконувач обов’язків голови Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна.

За її словами, сьогодні вона об’їжджає північні райони області. «Якщо взяти Сватове, Марківку, Білокуракіне, Новопсков, тут «референдум» не відбувається. Так, протягом тижня сюди приїздили озброєні люди, намагалися залякати місцеве населення, але сьогодні тут «референдум» не проводиться», – розповіла Веригіна.

Вона також заперечила масову явку людей на дільниці в Луганській області, посилаючись на дані від правоохоронців та представників органів місцевого самоврядування.

***

У Макіївці голосують без виборчих списків.

У Донецьку штучна черга розсмокталася - під ОДА лише перехожі.

Зате кілька тисяч людей голосують - який сюрприз - у Москві. Частина з них демонструють паспорти України. При цьому поруч - десятки автобусів.

***

Більше третини виборців проголосували в неділю на так званому референдумі за самовизначенням Донецької області, заявляє глава Центрвиборчкому самопроголошеної Донецької народної республіки Роман Лягін.

Нагадаємо, раніше сепаратисти скаржилися, що не можуть провести референдум через нестачу дільниць - на що росіяни рекомендували "намалювати" результат 89% і не паритися справжнім референдумом.

Черга в Маріуполі - навіть у місті під повним контролем сепаратистів є лише чотири дільниці

"Планку в 30 % ми пройшли вже давно - близько 40 хвилин або години тому. Зараз цифри вже інші, але більш точно озвучити їх можна буде не раніше 12:00 місцевого часу. Ми акумулюємо інформацію з районів " , - сказав Лягін.

Голосування на вулиці й на колінці - Маріуполь

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна" , в Донецьку - на ділянці 6 / 10 (ДК ім. Куйбишева ), в холі, де проходить голосування, вишикувалася черга. Людям видають бюлетені за пред'явленням паспорта.

Нагадаємо, вчора під Слов’янськом вилучили понад 100 тис. бюлетенів, заповнених "за" сепаратизм заздалегідь:

Деякі заповнюють їх на місці, не заходячи в кабінки для голосування. У приміщенні встановлена ​​всього 1 прозора урна для голосування. Станом на 10.30 вона була заповнена вже наполовину. Голосують, переважно , пенсіонери. Людей молодше 30 -ти років практично немає. Деякі приходять на виборчу дільницю з "георгіївськими" стрічками.

Фотографувати або знімати процес голосування на відео дозволяється тільки журналістам, що отримали акредитацію в прес- центрі так званої Донецької народної республіки.

У бюлетень внесено одне питання : "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Донецької народної республіки".

У Луганській області, де також проходить "референдум" про самовизначення регіону, явка за перші дві години після відкриття виборчих дільниць склала, за заявою організаторів плебісциту близько 20 %. На півночі області відзначені спроби частин нацгвардію України перешкодити волевиявленню місцевих жителів, заявили представники ЛНР .

У Донецькій області близько 3 млн. виборців, у Луганській - близько 1,6 млн. осіб, які мають право голосу.

донеччина криза луганщина

Знак гривні
Знак гривні