Батьки донецьких школярів підозрюють, що їхніх дітей використають як живий щит

До нас надійшло повідомлення про те, що завтра в Донецьку учнів місцевих шкіл виганятимуть на так зване спортивне свято, присвячене Дню перемоги.

Керівництво шкіл наполягає на участі в цьому заході дітей, погрожуючи звільненням тим учителям, «чиї» школярі на свято не з’являться. Про це повідомляє Євромайдан SOS.

На офіційному сайті міського голови сказано:

"Основная цель поведения мероприятия - воспитание чувства патриотизма и уважения к защитникам Отечества, одержавшим победу в Великой Отечественной Войне, а также популяризация спорта и здорового образа жизни среди населения… Покажем нашим дедам, что у них выросла достойная спортивная, физически подготовленная смена!"

Мама одного з учнів школи №14 м.Донецьк, яка звернулася до нас із цією інформацією, занепокоєна спробами витягти дітей на це «свято» тоді, коли в місті орудують люди в масках та зі зброєю.

Саму ідею проведення цього заходу вона вважає «нераціональною і навіть небезпечною», а така маніфестація поваги до старшого покоління їй видається недоречною.

Пише, що намагання зв’язатися з органами влади та управлінням освіти ні до чого не призвели.

У той час як батьки підозрюють, що метою цього «свята» може бути в тому числі використання їх дітей у якості живого щита.

Зауважимо, що захід проводитиметься на площі перед спорткомплексом «Олімпійський» та на самому стадіоні.

донеччина

Знак гривні
Знак гривні