Сепаратисти у Слов'янську збили 2 вертольоти, вбили двох військових. Там зникають люди (ВІДЕО)

Двоє військовослужбовців Збройних сил загинули в результаті обстрілу вертольотів сепаратистами в ході антитерористичної операції в Слов'янську Донецької області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

За даними відомства, в ніч на 2 травня в Слов'янську були збиті 2 вертольоти Мі-24 Збройних сил, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. Про це пише Insider.

В результаті обстрілу 2 військовослужбовців Збройних сил загинули, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї пошкоджений вертоліт Мі- 8 армійської авіації Збройних сил, однак у цьому випадку обійшлося без жертв.

На місці працює слідча комісія.

Як відомо, за інформацією Антитерористичного центру при СБУ, пілот вертольота Збройних сил загинув в результаті його обстрілу сепаратистами в ході антитерористичної операції в Слов'янську.

Бій триває від ранку

Тим часом уранці в п’ятницю сепаратисти в районі Слов'янська захопили в полон журналіста американського видання BuzzFeed Майкла Джигліо з волонтером з Донецька Оленою Глазуновою, яка допомагала з перекладом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє громадський діяч Дмитро Колесник.

"Також у машині був водій зі Слов'янська. СМС від Олени надійшла о 9.50: "Нас забрали сепаратисты. не знаю куд повз." В цей час їхня машина могла бути в районі Краматорська або Костянтинівки", - написав він.

Станом на зараз зв'язок з ними відсутній.

Крім того, в Донецькій області зникли знімальні групи телеканалів SkyNews і CBS, повідомляють "Новости Донбасса".

Зі співробітниками медіа-компаній зник зв'язок після того як вони виїхали до Костянтинівки Донецької області. Зараз зв'язку з ними також немає. Серед зниклих журналістів Clarissa Ward, Erin Lyall, Andy Srevenson, Geoff Mabberley.

Раніше в Інституті масової інформації заявили, що ситуація на сході України є критично небезпечною для журналістів, за даними інституту масової інформації, на сході вже зафіксовано 18 випадків захоплення та утримування працівників ЗМІ.

Зокрема, у Слов'янську невідомі захопили львівського журналіста, позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського. Також утримується сепаратистами журналіст фонду "Відкритий діалог" Сергій Лефтер, якого захопили 16 квітня, та стрімер Артем Дейнега, якого захопили 18 квітня.

донеччина

Знак гривні
Знак гривні