Сепаратисти у Слов'янську обиратимуть собі журналістів - за паспортами й тим, хто пише як треба про Донбас

Сепаратисти в Слов'янська Донецької області почали проводити повну акредитацію всіх працюючих в місті журналістів, при цьому дозвіл на роботу в місті дають не всім

Відповідно до встановленого порядку, журналіст повинен прийти до будівлі СБУ, яке продовжують контролювати сепаратисти, і віддати свій паспорт співробітникові прес-служби, - пише Insider.

Крім того, необхідно заручитися рекомендацією одного з вже акредитованих журналістів, причому перевага віддається співробітникам російських ЗМІ.

Сепаратисти знімають копії наданих журналістом паспорта та прес-карти, а потім вивчають в інтернеті його публікації - як про ситуацію в Донецьку, так і зроблені раніше.

Тільки після цього журналістові видають папір з дозволом на роботу, підписану офіцером російського ГРУ Ігорем Стрєлковим, командиром "Донецької народної республіки".

Відомо вже декілька випадків, коли журналістам в отриманні такого паперу було відмовлено. Всі вони - з країн Європи чи США.

У той же час без акредитації тепер не пускають ні в будівлю міськради Слов'янська, ні в СБУ, де проходять всі брифінги ополченців. Крім того, наявність акредитації перевіряють на блокпостах як на в'їздах в місто, так і всередині нього. У разі відсутності акредитації в місто можуть не пустити.

"Ми змушені піти на такі заходи, оскільки багато журналістів дають навмисно брехливу і неперевірену інформацію" , - пояснили таке рішення сепаратисти. (На відміну від російських ЗМІ, ага).

"Ми не проти різних точок зору, але коли журналіст навмисно спотворює ситуацію, приїжджає в місто заангажованим - ми вважаємо себе вправі відмовити йому в роботі в місті", - сказали вони.

"Ми маємо всі дані журналістів , цілком можемо відстежити, що він пише. Якщо людина бреше - попросимо його покинути місто", - вважають сепаратисти.

Знаменитий репортер Саймон Островскі, якого раніше брали в полон, акредитацію може й не отримати

донеччина криза

Знак гривні
Знак гривні