Головне за вихідні: побиті альфівці, полонені з ОБСЄ, головнокомандувач сепаратистів - росіянин (ФОТО, ВІДЕО)

У Горлівці терористи захопили, допитують і напоказ б'ють трьох співробітників СБУ, які намагалися зловити вбивць депутата Горлівської ради Володимира Рибака.

СБУ підтвердила, що побиті люди з зав'язаними очима - її співробітники.

У Слов'янську в неділю пройшла прес-конференція за участі міжнародних військових спостерігачів ОБСЄ, яких сепаратисти у п'ятницю захопили на Донбасі.

Затримані - так їм, мабуть, сказали казати - вважають себе "гостями" мера Пономарьова, але не знають, коли їм дозволять повернутися додому.

Утім, сам Пономарьов раніше заявив репортерам, що це військовополонені:

"У нашому місті військова ситуація, і будь-які військові, котрі перебувають тут без нашого дозволу, вважаються військовополоненими".

"Народний мер" також сказав, що готовий обміняти спостерігачів на проросійських ополченців, заарештованих Києвом.

У суботу командувач ополченням Слов'янська Ігор Стрєлков і член президії ДНР Денис Пушілін підписали угоду про перехід всіх сил "самооборони" під контроль командувача Ігоря Стрєлкова. Стрєлков - спецназівець РФ, підозрюваний українською владою у вбивстві депутата Горлівської ради Володимира Рибака.

Він прямо розповідає, що серед "ополченців" Донбасу - лише 2/3 є громадянами України:

Ну а одіозний мер Слов'янська Неля Штепа, яка мечеться з боку на бік, як лайно в ополонці, закликала Путіна ввести в Україну війьска і захистити особисто її "як жінку":

донеччина криза луганщина тероризм

Знак гривні
Знак гривні