Нова АТО у Слов’янську. Після ліквідації блок-постів силовики отримали наказ відступити (ОНОВЛЕНО 25 квітня,11:39)

ОНОВЛЕНО 25 квітня,11:39 Важное уточнение после вчерашнего дня: бойцы ЦСО "А" СБУ в Славянске РАБОТАЮТ. Рука об руку с "Омегой". Но развитие операции всячески сдерживается сверху. После разгрома трех блок-постов на развилке трех дорог в районе комбикормового завода вблизи села Хрестище за каких-то 5 км от города был получен приказ - отойти с захваченного рубежа. Итог: через 40 мин там снова была толпа сепаратистов с вкрапленной русской "спецурой". Офицеры "Альфы" очень злы, что их почем зря записывают в дезертиры. Бойцы "Омеги" тоже в недоумении. Пише у ФБ журналіст Артем Шевченко

Оглядачі припускають, що спецоперація припинилася після звільнення диверсантами журнлалістів: американського Саймона Островського та українського Євгена Гапича з Коломиї. Євген стверджує, що втік, але подробиць не розповідає.

Американського журналіста Саймона Островського, який працював і в Криму, диверсанти хотіли обміняти на лідера сепаратистів Губарєва, але вчора несподівано звільнили

ОНОВЛЕНО 19:11 Українські сили відтіснили бойовиків, до центру міста. Cиловики і військовы взяли місто в кільце. При цьому українські сили спецпризначення, в самому місті діють роздрібненими групами, а не широким фронтом. Слов'янськ практично повністю блокований - у місто можна потрапити тільки зі сходу, тобто з боку Донецька, - повідомляє Укрінформ. Як стрверджують джерела ТЕКСТІВ план АТО на сьогодні виконаний, штурмувати місто не планувалося

Відео ліквідації блок-поста сепаратистів

ОНОВЛЕНО 18:25 - Листівка, яку українські військові розкидають над містом:

ОНОВЛЕНО 18:05 Самопроголошений "мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов дав команду своїм збройним бойовикам зайняти дитячі сади. За 5-6 чоловік зі зброєю з 13.00 перебувають безпосередньо у дитячих садів і шкіл. " Батьки, які прийшли забирати своїх дітей з садка завчасно зіткнулися з тим, що дітей їм не віддають під різними приводами і стверджують, що вони повинні воювати на стороні "Донецької Республіки", -пише користувач ФБ Роман Бурко

ОНОВЛЕНО 16:30 KyivPost повідомляє, що спецпідрозділи були відведені від Слов'янська у зв'язку з різким збільшенням імовірності нападу на східному кордоні з боку Росії. Є оперативна інформація про масове перекидання російських військ до кордону. Загинуло 7 бойовиків, проте початковий план на сьогодні був - звільнити всі захоплені бойовиками будівлі. Отже, у такому випадку Росія ефективно нав'язує нам своє бачення, що озброєних бандитів не можна зачіпати.

AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV

ОНОВЛЕНО 15:51 Спецпідрозділи МВС відійшли від Словянська. Про це повідомляє журналість БіБіСі. На блок поставх нічого не відбувається, лише горять покришки, центр міста патрулюють озброєні бойовики.

Тимчук повідомляє протилежне: опір сепаратистів слабкий, російські військові покидають місто.

Раніше МВС заявило, що сьогодні сепарати увірвалися до приватного будинку назвалися "Правим секторм" і розстріляли жінку.

МВС заявляє про 5 знищених бойовиків і просить мирних мешканців залишатись у своїх домівках. Сепаратисти у соцмережах закликають мирних мешканців ставати живим щитом.

Карта від УП

Міноборони також повідомляє, що у ході проведення антитерористичної операції були поширені листівки, в яких населення закликають дотримуватися спокою, по можливості не залишати свої будинки, не відпускати дітей без нагляду батьків на вулиці міста, не піддаватися на провокації і не виконувати злочинні накази представників самопроголошеної незаконної влади.

Тим часом СБУ заявляє, що затримала двох особливо небезпечних диверсантів із групи, яку очолював офіцер ГРУ Росії Ігор Стрілков, один з них шифрувальник.

Слов’янськ, зараз Насправді, це фотографія з навчань в Миколаївській області. В Слов'янську танки не задіяні.

А тим часом у Твіттері поширюється відео на якому начебто у російському Новошахтинську військова техніка рухається в бік кордонів України:

Про військові навчання у звязку з ситуацією на Південному Сході України заявив і міністр оборони Росії Сергій Шойгу

Путін уже заявив про "злочин" української влади і пригрозив ускладненням стосунків.

Ось так горять блокпости сепаратистів:

Фото з міського форуму Слов’янська:

донеччина росія словянськ сеперетисти війна

Знак гривні
Знак гривні