Сепаратисти у Слов'янську справді чинять погроми проти циган

Факти погромів проти ромів новою "владою" Слов'янську - підтверджуються.

Про це вже заявила голова Донецької обласної культурно-просвітницького товариства ромських жінок «Мірікля» Наталія Варакута.

За її словами, "кілька циганських сімей, які компактно проживали у Слов'янську в районі залізничного вокзалу і селища Черевківка, залишили місто у зв'язку з погромами."

Підтверджують факт і представники "народного мера Слов'янська" Пономарьова. Вони це, правда, називають "спецоперацією проти наркотрафіку".

За словами "влади" Слов'янська , в місті відбулася спецоперація , спрямована проти незаконного наркотрафіку. Про це 20 квітня розповів народний мер міста В'ячеслав Пономарьов.
 
За словами Пономарьова, були проведені переговори з представниками місцевих ромів, в результаті чого сім'ї, які займалися торгівлею наркотиками, "змушені були" покинути місто.

Фотоілюстрація з "Вісті.Репортер"

 
Раніше преса заявила про те , що в словянским почалися справжні погроми, спрямовані проти циганів. ЗМІ стверджували, що озброєні люди вривалися в будинки, били і грабували ромів незалежно від їх статі і віку.

Нападники стверджували , що діють за вказівкою народного міра В'ячеслава Пономарьова. Відомо, що раніше він дійсно закликав місцевих жителів повідомляти «народній дружині» про "підозрілих осіб", помічених у місті - що особливо стосувалося всіх, хто говорить по-українськи.

У Слов'янську також було викрадено журналіста, про що повідомляли ТЕКСТИ.
 
Крім того, "мер" повідомив , що на 11 травня запланований "референдум", який зможе продемонструвати думку місцевого населення щодо питань федералізації і російської мови.

донеччина криза

Знак гривні
Знак гривні