Кілька тисяч українських військ ввійшли у Слов'янськ, із Краматорського аеропорта вибили сепаратистів (ФОТО)

Оновлено, 20:00 - судячи з відсутності інформації про активні дії в Слов'янську, колона українських сил не заходила в місто, а перебуває на його підходах.

Журналістка Анна Лазарєва пише:

До Слов"янська щойно увійшла колона МВС України: з 500 військових, 20 БТРів, 2 вертольоти, кілька автобусів. Антитерористична операція буде.

"Почалось: українські війська ввійшли у Слов'янськ і готуються до штурму". - пише й фотограф Ілля Варламов (який, втім, не на місці).

Варламову відповідають: "Не ввійшли, а звільнюють свою країну від загарбників".

У Слов'янську відзначаються перебої з мобільним зв'язком, повідомили "Інтерфакс-Україна" в координаційній раді Луганської області.

"Справді, у наших сусідів в Донецькій області в Слов'янську і Краматорську не працює мобільний зв'язок або працює з серйозними перебоями. Зазвичай таке відбувається під час провокацій чи спецоперацій", - сказав співрозмовник агентства.

Фейсбук Авакова поки що - це ж треба - мовчить.

У 40 км від Слов'янська на блок-посту на трасі Харків-Ростов – концентрація БМП і БТР зі складу 25 -й і 80-й ПДБР, вертоліт Мі-8, групи спецназу з ЦСО "Альфа" СБУ, "Омега" , повідомляють очевидці.

країнські військові в результаті бою взяли під контроль аеропорт Краматорська, що знаходився в руках прихильників федералізації України.

Сам Краматорськ залишається під контролем сил самооборони, заявив представник сил самооборони міста.

"Нас дійсно вибили з аеропорту, але місто під нашим контролем , нікого туди не пустимо", - цитує представника "самооборони" "Інтерфакс-Україна".

Бій в аеропорту Краматорська припинився. "Перестрілка більше не ведеться. З нашого боку є один поранений . Інформації про постраждалих з боку нападників у нас немає", - сказав представник сил "самооборони" по телефону.

Збройні сили України проводять спецоперацію в Краматорську в рамках антитерористичної операції.

"У цей час проходить спецоперація в Краматорську", - цитує інформацію Міноборони Інтерфакс-Україна.

Інших коментарів прес-служба Міноборони не дає.

донеччина криза

Знак гривні
Знак гривні