Лише 27% у Донецьку хочуть в Росію, а 65,7% - проукраїнські (СОЦІОЛОГІЯ)

"Проукраїнські" настрої демонструють 65,7 % опитаних жителів Донецька.

Такі результати опитування жителів міста , проведеного з 26 по 28 березня Донецьким інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу . Про це пише в The Insider Сергій Ткаченко - голова Комітету виборців Донецької області.

Схожі результати в опитуваннях про настрої й очікування жителів Донецька в березні 2014 року отримало ще кілька соціологічних інститутів і центрів.

І закриті "партійні" заміри, і відкриті всеукраїнські дослідження ("ентру Разумкова" , "Соціса" та інших ) показали приблизно один результат - народ України перемагає і в Донецьку, і в цілому на Південному Сході.

Згідно з опитуванням все того ж Донецького інституту в Росію проситься 26,9%. Причому з них піти до Росії разом з усією Україною (за моделлю СРСР) бажає 8,2%, а забрати в Росію тільки Донецьку область - 18,7%.

Є ще 4,7% диваків, які мріють про окрему Донецьку державу.

Щасливих, "які не визначилися" - всього 2,7%. Їм можна заздрити. Залізні нерви.

До речі, про нерви. У ході опитування з'ясувалося, що мовна проблема щиро займає або навіть хвилює 3,6% респондентів. Саме цьому числу опитаних, для повного щастя, не вистачає другої державної мови.

Є віраж і покруче : 1,8% опитаних для повного щастя не вистачає (тут - барабанний дріб) - повернення Януковича.

Всіх інших щасливим може зробити кардинальна зміна влади і покарання корупціонерів і кримінальних елементів (25,3 %), збільшення зарплат (20,6 %) , правильна соціальна програма (пенсії , стипендії) - 20,4%, зниження цін (12,6%), створення нових робочих місць (9%).

Ну і щоб остаточно добити тему мови : коли опитують звичайних людей, а не тих, що ходять з плакатами "Янукович! Росія!" , то з'ясовується, що ніколи не стикалися з утиском російської мови - 76,5% місцевого населення.

Над 20% російськомовних - таки так - знущалися. Особливо в школі, в ЖЕКу і в міліції. Тобто там, де зазвичай знущаються над усіма людьми.

Ще з цікавого - народ Донецька виявився вкрай невдячним.

Люди з російськими прапорами , які у вихідні , а тепер і будні дні , ходять - ходять , штурмують - штурмують , смітять - смітять , не мають ніякої підтримки або навіть співчуття: 77 % опитаних негативно ставляться до штурму будівель і вважають , що в цьому немає ніяких правильних цілей.

70% донецьких не проявляють ніякої , навіть малесенької підтримки вивішування чужих прапорів. А 80 % взагалі вважають , що призвідників заворушень треба посадити , а деяких - згідно громадянству - вислати.

Загалом , світить товаришам " пророссістам " термін. Причому , при повній і бурхливій ​​підтримці мирного населення.

донеччина

Знак гривні
Знак гривні