На Донбасі до українських військових ставляться не завжди дружньо (ФОТО, ВІДЕО)

Якщо раніше ми писали про надзвичайно теплий прийом, яким були вражені військові - то зараз, на жаль, настрої помінялися (можливо, через надмір російських ЗМІ, може, через помилки нашої влади). Дехто з місцевих вважає, що танки й БТР ідуть "проти Донбасу", а не проти Росії. Це сумно.

Як пише Ехо регіону, Учора в райцентр Білопілля на Донеччині українські військові залізницею привезли вантажні автомобілі, БТРи, танки, гармати.

Коментар автора відео - в кінці:

Також там було кілька сотень особового складу в повному бойовому озброєнні. З'ясувалося, що вони - військові мобільних десантних військ із Дніпропетровська, пише 06239.com.ua. Коментувати присутність військових і техніки на території Добропілля працівник місцевого військкомату відмовився.

Самі солдати були доброзичливі до всіх роззяв, які прийшли подивитися на військову техніку, зазначає видання. Багато добропольчан намагалися з'ясувати, куди далі попрямує техніка. Військові відповідали, що немає приводу для переживань і паніки, мотивуючи все, що відбувається, позаплановими навчаннями. Час від часу з боку цивільного населення звучали провокаційні гасла і заклики: "Їдьте додому!", "Ганьба!".

На переміщення техніки прийшли подивитися кілька сотень місцевих жителів. Одна з жінок, намагаючись зупинити рух військової колони, навіть кидалася під колеса вантажівки.

Але її відтягнув місцевий чоловік.

У розмові з солдатами очевидці з'ясували, що вони направляються в Луганську область, передає irtafax.com.ua. Однак місцеві жителі в цьому сумніваються. Від Добропілля до Луганська - 100 км. А ось до Донецька - рукою подати.

У Міністерстві оборони пересування техніки підтвердили, але запевнили, що хвилюватися не варто. Мовляв, це навчання, які зараз відбуваються по всій країні.

За кілька днів до того, 6 квітня, десять БТРів бачили і в сусідньому Красноармійську. Місцеві переказують, що вони поїхали в сторону Мелітополя.

Харахтерною є назва відео:

армія донеччина антимайдан

Знак гривні
Знак гривні