Донеччани ніколи в житті не стикалися з утисками російськомовних - але все одно бояться міфічних бандерівців (СОЦІОЛОГІЯ)

Переважна більшість жителів Донецька ніколи не стикалися з утиском прав спілкування російською мовою, але все одно найбільше бояться "бандерівців". Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу за ініціативою Коаліції громадських організацій Донецька.

За даними дослідження, найбільше поширення отримав страх перед радикально налаштованими жителями Західної України - "бандерівцями". Загрозу від них для Донецька бачать 60 % опитаних.

При цьому, що показово, на питання про те, чи відчували коли-небудь обмеження свого права говорити російською мовою, негативно відповіла переважна більшість респондентів (76,5 %).

Друга позиція щодо поширення серед донеччан - це страх перед центральною владою у Києві (47 %). Третя серед масових фобій населення Донецька - страх втручання європейських і американських політиків (38 %).

Страх перед громадянами Росії, які беруть участь в організації проросійських мітингів (23 %) і перед російськими політиками і військовими (21 %) у донеччан менше у кілька разів.

Третя група побоювань і страхів відноситься до власне донецькіх кіл. Значним у донеччан є сьогодні страх перед власним криміналом (17 %). Боїться частина опитаних і радикально налаштованих жителів самого Донецька і області (11 %) і навіть місцевої влади в особі міськради та облради (11 %).

Опитування проводилося серед городян з 26 по 28 березня 2014 року по вибірці, репрезентативній для всього дорослого постійного населення Донецька. Відбір респондентів проходив за багатоступеневою квотною вибіркою. Гранична похибка результатів складає 4,5 % (при рівні значущості у 95 %).

донеччина пропаганда

Знак гривні
Знак гривні