Як російський журналіст спотворює зміст на протилежний (ФОТО)

Дуже показова історія. Учасниці панк-групи Pussy Riot Надія Толоконнікова і Марія Альохіна, після виходу з тюрми займаються зараз також і правозахисною діяльністю. Вони виступали в Європарламенті.

Надія заявила, що вона гаряче підтримує санкції проти окремих корумпованих чиновників в РФ (і запропонувала додати туди, наприклад, Д.А. Медведєва), але категорично проти поширення санкцій на звичайних росіян.

Після цього в твіттері @ gruppa_voina з'явився твіт такого змісту:

Через півгодини дане повідомлення ретвітнув у своєму твіттері @ DenPimanov Денис Піманов - головний режисер програми Людина і Закон, яка виходить на Першому каналі федерального ТБ. Денис є сином відомого ведучого цієї програми - Олексія Піманова (який з 1996 року керує аж цілою телекомпанією «Останкіно»).

Ретвіт і досі там, під ним купа коментів ненависті. Ось іще й скріншот цього ретвіту:

Як можна бачити, Денис Піманов вельми грубим чином вніс зміни у першоджерело (навіть не спромігшись прибрати зайвий пробіл), чим безповоротно змінив вихідний сенс повідомлення на діаметрально протилежний, піддавши Толоконникову потокам смердючої й у даному випадку абсолютно необгрунтованої критики.

Але річ не тільки в тому, що я дія головного режисера популярної програми федерального ТБ є умисним розпалюванням ненависті між людьми (це вельми очевидно і, на жаль, в сьогоднішніх реаліях стало вельми буденною поведінкою в російському суспільстві).

Річ іще й у тому, що, вважає автор посту, дана подія вельми точно характеризує стан справ у федеральних ЗМІ Росії на сьогоднішній день.

Саме в такому стилі ці ЗМІ і подають більшість новин про події, що відбуваються в Росії і в світі. Так що якщо у когось виникне необхідність на простому прикладі продемонструвати упередженість і некоректність російських федеральних ЗМІ, можете сміливо використовувати цей пост.

Тим часом урбаніст Макс Кац не так давно організував чудовий проект під назвою Антипропаганда, який займається вимірюванням рівня достовірності інформації у випусках новин на федеральних каналах Росії. Дослідження, які вже вони провели, в цілому підтверджують дуже плачевний стан справ у сфері федеральних ЗМІ Росії.

Джерело

росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні