Янукович досі живий, але фурору цим уже не викликав (ТЕЗИ ВИСТУПУ)

Колишній президент України Віктор Янукович поспілкувавсяз журналістами у Ростові-на-Дону. Потім дав інтерв`ю каналу "Дождь" - але не відміну від перших прес-конференцій, наступні вже не дивляться всі в Україні у прямому ефірі.

Основні тези сьогоднішньої появи досі живого:

Зокрема, екс-президент назвав референдум про "незалежність" Криму "формою протесту". Також він запевнив, що не давав наказів силовикам стріляти зі зброї по протестувальникам під час масових акцій у Києві.

Крім того Янукович заявив, що перед виборами в Україні необхідно провести референдум про федералізацію регіонів. Він вчергове висловив сумнів в легітимності травневих президентських виборів в Україні. На його думку, ці вибори також не підуть на користь партнерам України як на Заході, так і на Сході.

Янукович також підтвердив, що просив президента Володимира Путіна ввести війська в Україну. Свої дії він пояснив тим, що намагався "захистити життя громадян України".

Відзначимо, останнім публічна поява Януковича було 11 березня 2014 на прес-конференції в Ростові-на-Дону.

Водночас 28 березня російське інформаційне агентство "ИТАР-ТАСС" оприлюднило текстове звернення Януковича до українського народу, в якому він закликав до проведення референдумів про статус кожного регіону в Україні.

янукович корупція

Знак гривні
Знак гривні