На Донеччині люди масово підтримують нашу армію (ВІДЕО)

Військові, що прибули на Донеччину, приємно вражені турботою населення, - пише Радіо Свобода.

Донеччани в неділю передали прибулим туди раніше десантникам чергову партію необхідного – дощовики, питну воду, робочі рукавиці, їжу, сигарети, предмети гігієни тощо, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

А військові в неділю вперше розповіли про своє ставлення до такої місцевої турботи.

Солдати і командир розказали, що такої підтримки від населення вони не очікували, а не для камер кажуть, що таке на їхній пам’яті вперше. Здивування і вдячність висловив командир бригади, який у війську вже 25 років. Він розповів, що бойовий дух у військових у нормі, вони мають доступ до новин, а саботажу в лавах солдатів немає – всі готові захищати країну і виконувати присягу, дану народові.

Рядові солдати також кажуть, що за потреби готові виконувати свій обов’язок, але в цьому місці у них проходять навчання, у них є заняття з тактичної підготовки, стрільби, маневрування тощо.

На відміну від перших днів перебування на Донеччині, тепер солдати почуваються впевненіше і до візитерів налаштовані більш приязно. На таку активність біля власного КПП вони вже не нарікають, але і знімати військові об’єкти надто не дозволяють. Щодо блокувань, то за останні дні вони їх не зазнавали.

За весь час, поки на Донеччині перебуває десантна бригада, донеччани зібрали понад 30 тисяч гривень для допомоги цим та іншим воякам. Щодня туди приходять місцеві мешканці та приносять закупорку, каші та іншу домашню їжу, а літній місцевий мешканець під заряджає солдатам телефони від свого авта.

За майже тиждень, що стоять на Донеччині десантники, їм уже налагодили постачання харчів та речей (державне забезпечення вони також отримують), преси, а сьогодні військовим грали на волинці.

Богдан Ковальов розповідає, що вирішив таким чином підтримати українських оборонців. На запитання, чому саме волинкою, відповідає, що не балалайкою ж. На самих наметах уже майорять українські прапори, а також стяг бригади з її символікою.

армія донеччина

Знак гривні
Знак гривні