Аксьонов експропріює власність українських кримчан, які не отримають російські паспорти

У Криму почалися конфіскації власності, що належить українцям, пише газета Corriere della Sera.

"Військові, спрямовані Москвою, хочуть здобути не тільки військові бази. Як повідомляє Financial Times, ввечері 18 березня 10-12 солдатів у підшоломниках, з автоматами, захопили автосалон, розташований в декількох кілометрах від центру Сімферополя", - пише Ліга.нет.

Автор: Вася Ложкін

"У Криму за сигналом виконавчої влади, що перебуває під патронатом Москви, почалося перебрання у відання республіки енергетичних компаній: це Чорноморнафтогаз, котра володіє об'єктами на шельфі в Чорному морі, і "Феодосія", провідна транспортна компанія, що займається складуванням і розподілом енергетичної сировини. Крім того, були конфісковані готелі та інші туристичні структури, що перебували у власності українських міністерств чи профспілок.

Та ж доля уготована "Артеку", історичному дитячому табору, заснованому в 1925 році.

Все в Криму має належати Москві. Великий бізнес з ведення нафто- і газової розвідки у відкритому морі, який колишній президент України Віктор Янукович передав багатонаціональним компаніям ExxonMobil, Chevron, Eni, Edf, тепер перейшов у відання Газпрому, російського енергетичного колоса", - йдеться в статті.

"Не можна не згадати і про драматичні переживання 300 тисяч громадян українського походження, які опинилися іноземцями на землі, де вони мирно співіснували з іншими жителями Криму.

Прем'єр Сергій Аксьонов скасував дію українського Цивільного кодексу. Усі реальні права і документи будуть анульовані: від власності на житло до патентів. Їх дія буде відновлено для тих, хто отримає російський паспорт. У тих, хто не піде на це, буде експропрійована власність", - зазначає Corriere della Sera.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні