В Росію проситься інша маріонетка - Придністров'я. Окремі російські нацпати вже мріють про Аляску

Придністров'я слідом за Кримом проситься до складу Росії. Звернення з проханням передбачити в російському законодавстві можливість входження невизнаної республіки до складу РФ, адресоване голові Держдуми Сергію Наришкіну, від імені Верховної ради Придністров'я направив її голова Михайло Бурла, передають "Ведомости".

автор - Олександр Іванишин

Звернення надійшло як відгук на законопроект фракції "Справедлива Росія" про спрощення порядку приєднання до РФ нових територій, який дозволяє приймати до складу Російської Федерації частини іноземних держав без згоди цих країн за відсутності в них "ефективної легітимної влади", на підставі результату референдуму або звернення їхньої влади.

Законопроект есерів робить можливим лише приєднання Криму, але не Придністров'я, зазначає Бурла. За його словами, владу Молдови не можна однозначно назвати неефективною. Крім того, Придністров'ю довелося б проводити референдум за молдовським законом, але в невизнаній республіці своє законодавство. Нарешті, в Придністров'ї не діють органи влади Молдови, які могли б звернутися до Росії з проханням про приєднання.

У 2006 р. на референдумі в Придністров'ї за приєднання до Росії проголосувало 97,2% виборців (у Криму - 96,7% - ред.), нагадав він. Вже прийнятий у першому читанні конституційний закон про визнання російського законодавства частиною придністровського. Державною мовою визнано російську, в Придністров'ї живуть 200 тис. громадян Росії.

Положення Придністров'я може ускладнитися, якщо Молдова, підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, запровадить обмежувальні економічні заходи, йдеться в посланні.

Ну і приклад жартиків нацпатів:

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні